Філе лосося на-Бретон
(покроковий рецепт з фото)
Бретань - французька провінція на узбережжі океану. Її кухня багата різноманітністю страв з морепродуктів. Я розповім вам, як приготувати філе лосося по-Бретонська - ніжне, під вершкової скоринкою.
Філе лосося маринується в лимонному соці, потім поливається білим вином і запікається на овочевій подушці під вершково-сирним соусом. Риба просочується ароматами цитруса, овочів і хорошого вина. При цьому вона залишається ніжною і соковитою. Таке блюдо не займе у вас багато часу і праці. Приємних вам клопоту на кухні!
- Лосось - 400 грам (філе)
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сир сирний - 125 грам
- Luk-salotų - 2 штуки
- Селера - 1/2 штуки (стебло)
- Вино біле - 100 мілілітрів (п / сухе)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1/4 склянки
- Перець білий - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Філе розрізати на рівні частини по 200 г. Овочі вимийте. Лук-шалот очистіть, у селери видаліть щільну плівку.
Філе лосося обсушити паперовими рушниками, полийте лимонним соком. Накрийте харчової плівкою, відставте на 15 хвилин. Овочі наріжте тонкими скибочками.
Нарізані овочі розкладіть на дно форми для запікання. Філе промокніть паперовим рушником, обваляйте в борошні, струсіть надлишки і розмістіть на овочевій подушці. Полийте білим вином, поперчіть і посоліть за смаком. Накрийте форму фольгою.
Поставте запікатися в духовку при 180 °C на 20 хвилин. Для соусу з'єднайте вершки і сирний сир. Потім змастіть соусом філе риби. Поставте запікатися ще на 15 хвилин без фольги.
Смачного!