Філе курки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться урізноманітнити звичний раціон і приготувати що-небудь надзвичайно смачне. Якщо ви готові до експериментів на кухні, тоді цей простий рецепт філе курки в сметанному соусі для вас.
Цей дивовижний рецепт приготування філе курки в сметанному соусі для любителів гостренького. При бажанні перець можна виключити, залишивши тільки вершковий смак соусу. Ідеальне поєднання м'якої птиці і сметанному соусі - це обов'язково варто спробувати.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Гострий перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Куряче філе - 8 штук
- Сир - 100 грам
1. Філе необхідно вимити, обсушити трохи паперовий рушником і викласти на сковороду. Обсмажити з двох сторін до появи скоринки на сильному вогні і перекласти у жароміцних форму. Тим часом в чашу блендера відправити очищену цибулю і часник, вимиту і обсушену свіжу зелень, а також очищений від насіння гострий перець. Подрібнити все до однорідності.
2. У невеликій сотейник відправити вершкове масло і розтопити його. Всипати борошно і, постійно помішуючи, обсмажити трохи. Потім тонкою цівкою влити молоко і довести до кипіння. Коли на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, додати подрібнені в пюре овочі і сметану. На повільному вогні томити соус близько 10 хвилин. Додати сіль за смаком. В рецепт приготування філе курки в сметанному соусі можна використовувати також улюблені спеції.
3. Коли соус Уваров, залити їм обсмажене куряче філе (попередньо посоленное і поперченное за смаком). Сир натерти на середній тертці і присипати зверху. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 15-20. Залежно від розміру шматочків курки, час приготування може бути зменшено або збільшено.
4. Коли у філе курки в сметанному соусі в домашніх умовах утворюється рум'яна кірочка, блюдо можна діставати з духовки.
5. Перед подачею можна присипати зверху невеликою кількістю свіжої зелені або прикрасити скибочками овочів за смаком.