Рецепт Філе курки в сметанному соусі фото

Філе курки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Іноді хочеться урізноманітнити звичний раціон і приготувати що-небудь надзвичайно смачне. Якщо ви готові до експериментів на кухні, тоді цей простий рецепт філе курки в сметанному соусі для вас.

Опис приготування:

Цей дивовижний рецепт приготування філе курки в сметанному соусі для любителів гостренького. При бажанні перець можна виключити, залишивши тільки вершковий смак соусу. Ідеальне поєднання м'якої птиці і сметанному соусі - це обов'язково варто спробувати.

  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Гострий перець - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Крем - 200 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Куряче філе - 8 штук
  • Сир - 100 грам
філе курки в сметанному соусі - фото крок 1
1. Філе необхідно вимити, обсушити трохи паперовий рушником і викласти на сковороду. Обсмажити з двох сторін до появи скоринки на сильному вогні і перекласти у жароміцних форму. Тим часом в чашу блендера відправити очищену цибулю і часник, вимиту і обсушену свіжу зелень, а також очищений від насіння гострий перець. Подрібнити все до однорідності.
філе курки в сметанному соусі - фото крок 2
2. У невеликій сотейник відправити вершкове масло і розтопити його. Всипати борошно і, постійно помішуючи, обсмажити трохи. Потім тонкою цівкою влити молоко і довести до кипіння. Коли на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, додати подрібнені в пюре овочі і сметану. На повільному вогні томити соус близько 10 хвилин. Додати сіль за смаком. В рецепт приготування філе курки в сметанному соусі можна використовувати також улюблені спеції.
філе курки в сметанному соусі - фото крок 3
3. Коли соус Уваров, залити їм обсмажене куряче філе (попередньо посоленное і поперченное за смаком). Сир натерти на середній тертці і присипати зверху. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 15-20. Залежно від розміру шматочків курки, час приготування може бути зменшено або збільшено.
філе курки в сметанному соусі - фото крок 4
4. Коли у філе курки в сметанному соусі в домашніх умовах утворюється рум'яна кірочка, блюдо можна діставати з духовки.
філе курки в сметанному соусі - фото крок 5
5. Перед подачею можна присипати зверху невеликою кількістю свіжої зелені або прикрасити скибочками овочів за смаком.

Схожі рецепти