Бефстроганов з свинини в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите бефстроганов? Часто його готуєте? Я просто обожнюю бефстроганов, але не завжди є можливість купити яловичину, та ще й гарну. Тому останнім часом готую цю страву зі свинини.
І скажу я вам, що бефстрогранов зі свинини також виходить дуже смачним! звичайно, я б не називала це "бефстроганов" а просто "строганов", але головне тут то, що м'ясо виходить дійсно смачним, а соус який! Я поливаю їм картопельку, і вона з'їдається швидше, ніж м'ясо!
- Свинина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Паприка - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину я вибираю в міру жирну, але можна брати і вирізку.
М'ясо порізати на пластини, як для відбивних. Відбийте молоточком по обидва боки.
Відбите м'ясо наріжте смужками.
Цибуля наріжте четвертькольцами або півкільцями, якщо він невеликий.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть м'ясо і обсмажте на середньому вогні.
Коли випарується зайва рідина, а м'ясо почне підрум'янюватися, відправте в сковороду нарізану цибулю, додайте сіль, перець і паприку. Я додаю багато, у мене так люблять, а ви дивіться за своїм смаком. Обсмажуйте, часто помішуючи, поки не підзолотившись цибулю, а м'ясо стане майже готовим.
Тепер додайте в сковороду сметану, перемішайте і тушкуйте під кришкою 10-20 хвилин (в залежності від того, наскільки густий соус ви любите).
Якщо рідина занадто швидко википає, можна додати трохи води. Але я люблю додавати вершки, так виходить ніжніше і яскравіше аромат.
Готовий бефстроганов подавайте гарячим з картопляним пюре - це класичне поєднання. Смачного!