Рецепт Бефстроганов з свинини в сметанному соусі фото

Бефстроганов з свинини в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ви любите бефстроганов? Часто його готуєте? Я просто обожнюю бефстроганов, але не завжди є можливість купити яловичину, та ще й гарну. Тому останнім часом готую цю страву зі свинини.

І скажу я вам, що бефстрогранов зі свинини також виходить дуже смачним! звичайно, я б не називала це "бефстроганов" а просто "строганов", але головне тут то, що м'ясо виходить дійсно смачним, а соус який! Я поливаю їм картопельку, і вона з'їдається швидше, ніж м'ясо!

  • Свинина - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 250 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Паприка - За смаком
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину я вибираю в міру жирну, але можна брати і вирізку.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 2
М'ясо порізати на пластини, як для відбивних. Відбийте молоточком по обидва боки.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 3
Відбите м'ясо наріжте смужками.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 4
Цибуля наріжте четвертькольцами або півкільцями, якщо він невеликий.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 5
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть м'ясо і обсмажте на середньому вогні.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 6
Коли випарується зайва рідина, а м'ясо почне підрум'янюватися, відправте в сковороду нарізану цибулю, додайте сіль, перець і паприку. Я додаю багато, у мене так люблять, а ви дивіться за своїм смаком. Обсмажуйте, часто помішуючи, поки не підзолотившись цибулю, а м'ясо стане майже готовим.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 7
Тепер додайте в сковороду сметану, перемішайте і тушкуйте під кришкою 10-20 хвилин (в залежності від того, наскільки густий соус ви любите).
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 8
Якщо рідина занадто швидко википає, можна додати трохи води. Але я люблю додавати вершки, так виходить ніжніше і яскравіше аромат.
бефстроганов з свинини в сметанному соусі - фото крок 9
Готовий бефстроганов подавайте гарячим з картопляним пюре - це класичне поєднання. Смачного!

Схожі рецепти