Екзотичний шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Екзотичний шашлик - смачний і оригінальний шашлик, для приготування якого вам не знадобиться мангал. Приготувати екзотичний шашлик можна і в домашніх умовах.
Сезон шашликів можна взагалі не закривати, готуючи шашлики круглий рік: влітку - природа, взимку - в домашніх умовах. Наприклад, за цим рецептом ви можете приготувати екзотичний шашлик прямо у себе на кухні - це дуже просто, а за смаком домашній шашлик практично ні в чому не поступається шашлику, приготовленого на вугіллі. За смаком блюдо - дуже оригінальне і тонке, добре підійде для романтичної вечері.
- Куряче філе - 500 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Вапно (сік) - 1/2 штуки
- Базилік (свіжий або сушений) - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Ананас - 12 штук
- Бекон - 100 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Куряче м'ясо миємо й нарізаємо на шашличні шматочки.
Шпажки для шашлику вимочуємо в воді (обов'язково).
Кладемо нарізані шматочки курки в миску, додаємо туди ж дрібно нарізану зелень.
Змішуємо соєвий соус, мед і подрібнений часник. Отримані маринадом заливаємо курку.
Видавлюємо сік половини лайма (або лимон) в курку, перемішуємо і відставляємо маринуватися на 2-3 годину.
Ананас очищаємо і нарізаємо на великі шматочки.
Нанизуємо на шпажки наш шашличок - шматочки курки, ананаса і скибочки бекону.
Викладаємо шпажки на жароміцних форму таким чином, щоб самі шашлички не лежали в формі, а висіли над нею, як над мангалом.
На дно цієї форми наливаємо воду. Ставимо шашлик в духовку, розігріту до 200 градусів, з 20 хвилин.
Екзотичний шашлик готовий. Подавати в гарячому вигляді з улюбленим соусом (хоча можна і без соусу - ананаси адже дають багато соку, який може повноцінно замінити соус). Смачного!