Вірменський шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших шашликів, що мені доводилося куштувати, готували вірмени. Може в цьому немає ніякої закономірності, але все ж роздобув рецепт. Так що ділюся, як приготувати вірменський шашлик.
Вірменський шашлик часто готують з баранини або ягняти, але можна замінити яловичиною. М'ясо любить цибулю, тому не хвилюйтеся, що можете переборщити. Шашлик подавайте відразу після приготування. Можна зробити до нього томатний соус із зеленню і ароматними спеціями.
- Баранина - 2 кілограма
- Вірменські спеції - 1/4 склянки (пажитник запашний, каєнський перець, паприка, кмин)
- Томатна паста - 4-5 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками середнього розміру, потім перекладіть в миску.
2
В іншій мисці змішайте вірменські спеції, томатну пасту, подрібнений часник і 2 подрібнені цибулини, петрушку, сіль і перець за смаком. Викладіть спеції в миску до м'яса і перемішайте.
3
Накрийте миску плівкою або кришкою і відправте в холодильник на ніч.
4
Через необхідний час дістаньте м'ясо з холодильника, використовуйте залізні шампура для обсмажування.
5
Готуйте на тліючих вугіллі, регулярно перевертаючи м'ясо, щоб воно рівномірно обсмажити з усіх боків.
6
Подавайте шашлики відразу після обсмажування з запеченими овочами.