Рецепт Вірменський шашлик фото

Вірменський шашлик
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Овочі, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Один з найсмачніших шашликів, що мені доводилося куштувати, готували вірмени. Може в цьому немає ніякої закономірності, але все ж роздобув рецепт. Так що ділюся, як приготувати вірменський шашлик.

Вірменський шашлик часто готують з баранини або ягняти, але можна замінити яловичиною. М'ясо любить цибулю, тому не хвилюйтеся, що можете переборщити. Шашлик подавайте відразу після приготування. Можна зробити до нього томатний соус із зеленню і ароматними спеціями.

  • Баранина - 2 кілограма
  • Вірменські спеції - 1/4 склянки (пажитник запашний, каєнський перець, паприка, кмин)
  • Томатна паста - 4-5 Ст. Ложок
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками середнього розміру, потім перекладіть в миску.
2
В іншій мисці змішайте вірменські спеції, томатну пасту, подрібнений часник і 2 подрібнені цибулини, петрушку, сіль і перець за смаком. Викладіть спеції в миску до м'яса і перемішайте.
3
Накрийте миску плівкою або кришкою і відправте в холодильник на ніч.
4
Через необхідний час дістаньте м'ясо з холодильника, використовуйте залізні шампура для обсмажування.
5
Готуйте на тліючих вугіллі, регулярно перевертаючи м'ясо, щоб воно рівномірно обсмажити з усіх боків.
6
Подавайте шашлики відразу після обсмажування з запеченими овочами.

Схожі рецепти