Рецепт Вірменський матнакаш фото

Вірменський матнакаш
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви хочете спробувати спекти власний хліб, то придивіться до рецептом вірменського матнакашу, який готується дуже просто, в результаті виходить смачно. Особливо хороша скоринка.

Опис приготування:

Перед вами нескладний рецепт вірменського матнакашу, який дуже легко спекти на домашній кухні. Складові, необхідні для його приготування, найзвичайніші і завжди знайдуться у господині. Хліб виходить зі смачною скоринкою і повітряним, ніжним м'якушем. Матнакаш прекрасно підходить до м'ясних страв і чудово поєднується з овочами, сиром, зеленню. Свіжовипечений, він ідеально підходить до шашлику.

  • Вода - 400 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Борошно - 500 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
 Вірменський матнакаш - фото крок 1
1. Просійте борошно. З'єднайте сухі інгредієнти: сіль, цукор, дріжджі. Всипте в борошно і розмішайте. Візьміть теплу воду, влийте в цю суміш. Замішуйте тісто спочатку ложкою. Змастіть руки олією, місите тісто далі.
 Вірменський матнакаш - фото крок 2
2. Як тільки стане можливим сформувати з тіста кулю, покладіть його в глибоку миску. Затягніть харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 1 час. Потім піднялося тісто злегка осадіть. Поставте повторно підніматися на півгодини.
 Вірменський матнакаш - фото крок 3
3. Змастіть маслом деко. Після другого підйому тесту викладіть його на деко. Сформуйте плоску корж, рівномірно розподіливши її по формі. Накрийте деко з розплющеними тестом рушником. Залиште підходити протягом 20-30 хвилин.
 Вірменський матнакаш - фото крок 4
4. Відкрийте рушник. Змочіть руки водою. Ребром долоні зробіть борозни вздовж і поперек коржі. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 220 градусах.
 Вірменський матнакаш - фото крок 5
5. Через 15-20 хвилин на поверхні з'явиться золотава скоринка. Це означає, що все готово. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати вірменський матнакаш, дістаньте його з духовки і подавайте до столу. Такий хліб смачний теплим і повністю остиглим. Пробуйте на здоров'я.

Схожі рецепти