Вірменський матнакаш
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете спробувати спекти власний хліб, то придивіться до рецептом вірменського матнакашу, який готується дуже просто, в результаті виходить смачно. Особливо хороша скоринка.
Перед вами нескладний рецепт вірменського матнакашу, який дуже легко спекти на домашній кухні. Складові, необхідні для його приготування, найзвичайніші і завжди знайдуться у господині. Хліб виходить зі смачною скоринкою і повітряним, ніжним м'якушем. Матнакаш прекрасно підходить до м'ясних страв і чудово поєднується з овочами, сиром, зеленню. Свіжовипечений, він ідеально підходить до шашлику.
- Вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Просійте борошно. З'єднайте сухі інгредієнти: сіль, цукор, дріжджі. Всипте в борошно і розмішайте. Візьміть теплу воду, влийте в цю суміш. Замішуйте тісто спочатку ложкою. Змастіть руки олією, місите тісто далі.
2. Як тільки стане можливим сформувати з тіста кулю, покладіть його в глибоку миску. Затягніть харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 1 час. Потім піднялося тісто злегка осадіть. Поставте повторно підніматися на півгодини.
3. Змастіть маслом деко. Після другого підйому тесту викладіть його на деко. Сформуйте плоску корж, рівномірно розподіливши її по формі. Накрийте деко з розплющеними тестом рушником. Залиште підходити протягом 20-30 хвилин.
4. Відкрийте рушник. Змочіть руки водою. Ребром долоні зробіть борозни вздовж і поперек коржі. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 220 градусах.
5. Через 15-20 хвилин на поверхні з'явиться золотава скоринка. Це означає, що все готово. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати вірменський матнакаш, дістаньте його з духовки і подавайте до столу. Такий хліб смачний теплим і повністю остиглим. Пробуйте на здоров'я.