Рецепт Вірменський хліб «матнакаш» фото

Вірменський хліб «матнакаш»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Любителям відкривати для себе традиційні страви різних кухонь світу рекомендую цей досить простий варіант, як приготувати вірменський хліб "матнакаш" . Ніколи навіть не чули про таке? Спробуйте!

Якщо ви любите лаваш, то вірменський хліб "матнакаш" в домашніх умовах обов'язково варто спробувати приготувати. Він дуже ніжний, з хрусткою рум'яною скоринкою, прекрасно підходить як доповнення для перших або м'ясних страв, так і на сніданок або на пікнік. Незважаючи на те, що процес займає чимало часу, рецепт зовсім нескладний.

  • Вода - 0.5 склянки
  • Борошно - 1 Склянка(+ 1 столова ложка)
  • Сухі дріжджі - 3 грами
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 0.5 чайних ложки
вірменський хліб
1. Рецепт приготування вірменського хліба "матнакаш" починається з опари. У теплу воду відправте дріжджі, розчинити їх. Просійте половину борошна, додайте в воду і перемішайте. Залиште на пару годин в теплому місці.
вірменський хліб
2. У глибоку чашу просійте решту борошна з сіллю. Додайте цукор і викладіть опару. Вимішувати тісто потрібно не менше 15-20 хвилин, щоб воно було досить однорідним. Після накрийте чашу, приберіть її в тепле місце. Тісто має підійти, його потрібно обминути, а після повторіть процес ще раз.
вірменський хліб
3. В результаті тісто збільшиться приблизно в 3 рази і стане повітряним. Дуже важливо вибирати хороші свіжі дріжджі, інакше можна просто зіпсувати вірменський хліб "матнакаш" в домашніх умовах.
вірменський хліб
4. Скачайте тісто в кульку (можна розділити на його на 2-3 порції), дайте йому підійти хвилин 15-20. Тим часом в невелику мисочку відправте ложку борошна, яку потрібно розвести холодною водою до стану киселю.
вірменський хліб
5. Тепер найцікавіший процес - формування хліба. Підготуйте жароміцних форму, змащену невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на неї кульку тесту, розтягніть його руками (постійно змочуючи їх в борошняному киселі) в коржик. Пальцями зробіть поглиблення.
вірменський хліб
6. Коли корж буде готова, залиште її на півгодинки "підійти" . А тим часом розігрійте духовку до 220 градусів і підготуйте лист з водою. Встановіть його внизу, щоб хліб випікався як ніби на пару. Надішліть форму в духовку хвилин на 15-25 (в залежності від розміру).
вірменський хліб
7. Ось і весь секрет, як приготувати вірменський хліб "матнакаш" . Дуже смачно виходить!
Смачного!

Схожі рецепти