Рецепт Вірменський хліб «матнакаш» фото

Вірменський хліб «матнакаш»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Любителям відкривати для себе традиційні страви різних кухонь світу рекомендую цей досить простий варіант, як приготувати вірменський хліб"матнакаш" . Ніколи навіть не чули про таке? Спробуйте!

Опис приготування:

Якщо ви любите лаваш, то вірменський хліб"матнакаш" в домашніх умовах обов'язково варто спробувати приготувати. Він дуже ніжний, з хрусткою рум'яною скоринкою, прекрасно підходить як доповнення для перших або м'ясних страв, так і на сніданок або на пікнік. Незважаючи на те, що процес займає чимало часу, рецепт зовсім нескладний.

  • Вода - 0.5 склянки
  • Борошно - 1 Склянка(+ 1 столова ложка)
  • Сухі дріжджі - 3 грами
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цукор - 0.5 чайних ложки
вірменський хліб
1. Рецепт приготування вірменського хліба"матнакаш" починається з опари. У теплу воду відправте дріжджі, розчинити їх. Просійте половину борошна, додайте в воду і перемішайте. Залиште на пару годин в теплому місці.
вірменський хліб
2. У глибоку чашу просійте решту борошна з сіллю. Додайте цукор і викладіть опару. Вимішувати тісто потрібно не менше 15-20 хвилин, щоб воно було досить однорідним. Після накрийте чашу, приберіть її в тепле місце. Тісто має підійти, його потрібно обминути, а після повторіть процес ще раз.
вірменський хліб
3. В результаті тісто збільшиться приблизно в 3 рази і стане повітряним. Дуже важливо вибирати хороші свіжі дріжджі, інакше можна просто зіпсувати вірменський хліб"матнакаш" в домашніх умовах.
вірменський хліб
4. Скачайте тісто в кульку (можна розділити на його на 2-3 порції), дайте йому підійти хвилин 15-20. Тим часом в невелику мисочку відправте ложку борошна, яку потрібно розвести холодною водою до стану киселю.
вірменський хліб
5. Тепер найцікавіший процес - формування хліба. Підготуйте жароміцних форму, змащену невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на неї кульку тесту, розтягніть його руками (постійно змочуючи їх в борошняному киселі) в коржик. Пальцями зробіть поглиблення.
вірменський хліб
6. Коли корж буде готова, залиште її на півгодинки"підійти" . А тим часом розігрійте духовку до 220 градусів і підготуйте лист з водою. Встановіть його внизу, щоб хліб випікався як ніби на пару. Надішліть форму в духовку хвилин на 15-25 (в залежності від розміру).
вірменський хліб
7. Ось і весь секрет, як приготувати вірменський хліб"матнакаш" . Дуже смачно виходить!
Смачного!

Схожі рецепти