Рецепт Матнакаш (хліб по-вірменськи) фото

Матнакаш (хліб по-вірменськи)
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Що може бути краще, ніж ароматний смачний домашній хлібець з хрусткою скоринкою? Цікавий і нескладний рецепт хліба"матнакаш" прийшов до нас із сонячної Вірменії. Спробуйте його приготувати і ви!

Опис приготування:

Щоб зробити такий хліб, необхідно всього кілька нехитрих інгредієнтів. А результат виходить просто приголомшливий! Аромат від хліба буде розноситися по всьому будинку. Про те, як приготувати вірменський хліб"матнакаш" , ви зможете дізнатися з цього рецепта.

  • Тепла вода - 400 мілілітрів
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 500 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
матнакаш (хліб по-вірменськи) - фото крок 1
У великій мисці з'єднайте просіяне борошно, цукор, сіль і дріжджі. Додайте до суміші теплу воду, замісіть тісто. Якщо у вас є хлібопічка, то процес замішування тіста буде проходити набагато швидше і легше. Готове тісто залиште в теплі на одну годину. Потім тісто слід обмять і знову поставити в тепло на півгодини. Змастіть деко олією, викладіть на нього тісто, трохи придавив його і зробивши корж. Дайте тісту трохи расстояться.
матнакаш (хліб по-вірменськи) - фото крок 2
Коли тісто трохи підніметься на деку, зробіть на ньому ребром долоні борозенки (по всьому периметру коржі).
матнакаш (хліб по-вірменськи) - фото крок 3
Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів, випікайте хліб протягом 20-ти хвилин, поки на ньому не з'явиться золотава хрустка скоринка.

Схожі рецепти