Матнакаш (хліб по-вірменськи)
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж ароматний смачний домашній хлібець з хрусткою скоринкою? Цікавий і нескладний рецепт хліба "матнакаш" прийшов до нас із сонячної Вірменії. Спробуйте його приготувати і ви!
Щоб зробити такий хліб, необхідно всього кілька нехитрих інгредієнтів. А результат виходить просто приголомшливий! Аромат від хліба буде розноситися по всьому будинку. Про те, як приготувати вірменський хліб "матнакаш", ви зможете дізнатися з цього рецепта.
- Тепла вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
У великій мисці з'єднайте просіяне борошно, цукор, сіль і дріжджі. Додайте до суміші теплу воду, замісіть тісто. Якщо у вас є хлібопічка, то процес замішування тіста буде проходити набагато швидше і легше. Готове тісто залиште в теплі на одну годину. Потім тісто слід обмять і знову поставити в тепло на півгодини. Змастіть деко олією, викладіть на нього тісто, трохи придавив його і зробивши корж. Дайте тісту трохи расстояться.
Коли тісто трохи підніметься на деку, зробіть на ньому ребром долоні борозенки (по всьому периметру коржі).
Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів, випікайте хліб протягом 20-ти хвилин, поки на ньому не з'явиться золотава хрустка скоринка.