Матнакаш на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Матнакаш - товста коржик родом з Вірменії. Звичайно, її можна купити, але свіжоспечений хліб наповнює будинок неповторним ароматом і затишком. При додаванні кефіру матнакаш буде більш пишним і ніжним.
Такий хліб відмінно підходить для будь-яких страв. Але особливо нам подобається їсти його з м'ясними стравами під соусом або підливою, адже матнакаш так зручно вмочати, збираючи весь соус без залишку.
Всі подробиці, як приготувати матнакаш на кефірі, я показала нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 330 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте, з'єднайте з сухими дріжджами і сіллю.
У борошні зробіть поглиблення, влийте кефір, теплу воду, перемішайте вилкою так, щоб мука ввібрала в себе рідину. Потім можна замішувати міксером. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин, тісто залишається липким. Накрийте миску харчовою плівкою, поставте в тепле місце на 1 час.
Після цього тісто вимішують ще 5 хвилин. Потім по його краю влийте рослинне масло, за допомогою ложки або силіконової лопатки обмажте їм тісто. Вмішувати масло в тісто не треба.
Деко застеліть пергаментом для випічки. Викладіть тісто, розрівняйте у вигляді коржа, дайте постояти протягом 15 хвилин.
Тильною стороною долоні або держаком ножа зробіть поглиблення по краю і хрестом по центру коржі. Надішліть матнакаш в розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин до золотистої скоринки.
Готовий хліб остудіть, накривши х / б рушником.
Смачного!