Рецепт Матнакаш на кефірі фото

Матнакаш на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Коржі

Матнакаш - товста коржик родом з Вірменії. Звичайно, її можна купити, але свіжоспечений хліб наповнює будинок неповторним ароматом і затишком. При додаванні кефіру матнакаш буде більш пишним і ніжним.

Такий хліб відмінно підходить для будь-яких страв. Але особливо нам подобається їсти його з м'ясними стравами під соусом або підливою, адже матнакаш так зручно вмочати, збираючи весь соус без залишку.

Всі подробиці, як приготувати матнакаш на кефірі, я показала нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Борошно - 330 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
матнакаш на кефірі - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте, з'єднайте з сухими дріжджами і сіллю.
матнакаш на кефірі - фото крок 2
У борошні зробіть поглиблення, влийте кефір, теплу воду, перемішайте вилкою так, щоб мука ввібрала в себе рідину. Потім можна замішувати міксером. Вимішуйте тісто протягом 10 хвилин, тісто залишається липким. Накрийте миску харчовою плівкою, поставте в тепле місце на 1 час.
матнакаш на кефірі - фото крок 3
Після цього тісто вимішують ще 5 хвилин. Потім по його краю влийте рослинне масло, за допомогою ложки або силіконової лопатки обмажте їм тісто. Вмішувати масло в тісто не треба.
матнакаш на кефірі - фото крок 4
Деко застеліть пергаментом для випічки. Викладіть тісто, розрівняйте у вигляді коржа, дайте постояти протягом 15 хвилин.
матнакаш на кефірі - фото крок 5
Тильною стороною долоні або держаком ножа зробіть поглиблення по краю і хрестом по центру коржі. Надішліть матнакаш в розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин до золотистої скоринки.
матнакаш на кефірі - фото крок 6
Готовий хліб остудіть, накривши х / б рушником.
матнакаш на кефірі - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти