Шашлик зі свинини вірменський
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування шашлику зі свинини вірменського, маринованого з додаванням гранатового соку. М'ясо виходить неймовірно ніжне, соковите і дуже смачне.
Може це і не класичний рецепт шашлику зі свинини вірменського, проте він неймовірно простий і дивовижно смачний. Кожен господар маринує м'ясо, виходячи з власних смакових уподобань, а це один з відмінних варіантів.
1. Для початку необхідно вибрати правильне м'ясо. Краще віддати перевагу ошийку, щоб м'ясо було в міру жирне і соковите. Свинину як слід вимити, просушити і нарізати середніми шматочками. Занадто дрібні шматочки можуть висохнути на вогні.
2. Цибулину очистити і нарізати. Є два варіанта - можна нарізати його півкільцями або подрібнити, щоб цибуля дав більше соку.
3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і цибулю. Додати рослинне масло (краще використовувати нерафіновану ароматне).
4. Вичавити сік з граната і влити його до м'яса.
5. Посолити і поперчити за смаком. Додати кінзу і подрібнений коріандр. При бажанні також можна додати хмелі-сунелі.
6. Надіслати шашлик в холодильник мінімум на ніч, але краще залишити його на 24 години в маринаді. Можна зверху додати прес.
7. Залишилося шашлик зі свинини вірменський в домашніх умовах відправити на вогонь і смажити до готовності.
Подавати до столу з гострим томатним соусом або іншим за смаком.
- Свинина - 1-1.5 кілограма
- Гранатовий сік - 200 мілілітрів
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Кінза сушена - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Для початку необхідно вибрати правильне м'ясо. Краще віддати перевагу ошийку, щоб м'ясо було в міру жирне і соковите. Свинину як слід вимити, просушити і нарізати середніми шматочками. Занадто дрібні шматочки можуть висохнути на вогні.
2. Цибулину очистити і нарізати. Є два варіанта - можна нарізати його півкільцями або подрібнити, щоб цибуля дав більше соку.
3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і цибулю. Додати рослинне масло (краще використовувати нерафіновану ароматне).
4. Вичавити сік з граната і влити його до м'яса.
5. Посолити і поперчити за смаком. Додати кінзу і подрібнений коріандр. При бажанні також можна додати хмелі-сунелі.
6. Надіслати шашлик в холодильник мінімум на ніч, але краще залишити його на 24 години в маринаді. Можна зверху додати прес.
7. Залишилося шашлик зі свинини вірменський в домашніх умовах відправити на вогонь і смажити до готовності.
Подавати до столу з гострим томатним соусом або іншим за смаком.