Рецепт Шашлик зі свинини вірменський фото

Шашлик зі свинини вірменський
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Пропоную вам рецепт приготування шашлику зі свинини вірменського, маринованого з додаванням гранатового соку. М'ясо виходить неймовірно ніжне, соковите і дуже смачне.

Опис приготування:

Може це і не класичний рецепт шашлику зі свинини вірменського, проте він неймовірно простий і дивовижно смачний. Кожен господар маринує м'ясо, виходячи з власних смакових уподобань, а це один з відмінних варіантів.

1. Для початку необхідно вибрати правильне м'ясо. Краще віддати перевагу ошийку, щоб м'ясо було в міру жирне і соковите. Свинину як слід вимити, просушити і нарізати середніми шматочками. Занадто дрібні шматочки можуть висохнути на вогні.

2. Цибулину очистити і нарізати. Є два варіанта - можна нарізати його півкільцями або подрібнити, щоб цибуля дав більше соку.

3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і цибулю. Додати рослинне масло (краще використовувати нерафіновану ароматне).

4. Вичавити сік з граната і влити його до м'яса.

5. Посолити і поперчити за смаком. Додати кінзу і подрібнений коріандр. При бажанні також можна додати хмелі-сунелі.

6. Надіслати шашлик в холодильник мінімум на ніч, але краще залишити його на 24 години в маринаді. Можна зверху додати прес.

7. Залишилося шашлик зі свинини вірменський в домашніх умовах відправити на вогонь і смажити до готовності.

Подавати до столу з гострим томатним соусом або іншим за смаком.


  • Свинина - 1-1.5 кілограма
  • Гранатовий сік - 200 мілілітрів
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Кінза сушена - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
Може це і не класичний рецепт шашлику зі свинини вірменського, проте він неймовірно простий і дивовижно смачний. Кожен господар маринує м'ясо, виходячи з власних смакових уподобань, а це один з відмінних варіантів.

1. Для початку необхідно вибрати правильне м'ясо. Краще віддати перевагу ошийку, щоб м'ясо було в міру жирне і соковите. Свинину як слід вимити, просушити і нарізати середніми шматочками. Занадто дрібні шматочки можуть висохнути на вогні.

2. Цибулину очистити і нарізати. Є два варіанта - можна нарізати його півкільцями або подрібнити, щоб цибуля дав більше соку.

3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і цибулю. Додати рослинне масло (краще використовувати нерафіновану ароматне).

4. Вичавити сік з граната і влити його до м'яса.

5. Посолити і поперчити за смаком. Додати кінзу і подрібнений коріандр. При бажанні також можна додати хмелі-сунелі.

6. Надіслати шашлик в холодильник мінімум на ніч, але краще залишити його на 24 години в маринаді. Можна зверху додати прес.

7. Залишилося шашлик зі свинини вірменський в домашніх умовах відправити на вогонь і смажити до готовності.

Подавати до столу з гострим томатним соусом або іншим за смаком.

Схожі рецепти