Рецепт Дулма Surp фото

Дулма Surp
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Яловичина , Болгарський перець
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей дивовижний суп родом з сонячного Узбекистану. Дулма в перекладі з узбецького означає «начиняти». Суп з фаршированими перцями прикрасить будь-який обід, наситить і точно сподобається всій родині!

Опис приготування:

Найчастіше шурпу варять з баранини, але і яловичина, особливо молода, цілком підійде. Прянощі є невід'ємними інгредієнтами цього супу. Обов'язково додайте зіру, коріандр і райхон - фіолетовий базилік. Смак супу - просто неймовірний!

  • Яловичина - 700 грам (вага з кістками)
  • Солодкий перець - 10-15 штук (невеликий)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
  • Морква - 2 штуки (середні)
  • Картопля - 3-4 штук
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка
  • Селера - 1 штука (гілочка)
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Базилік - 2 штуки (гілочки)
  • Зіра - 1 щіпка
  • Koriandr - 1/2 чайних ложки
  • Чилі сушений - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Рис круглозерний - 1/2 склянки
дулма Surp - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
дулма Surp - фото крок 2
Обробити м'ясо. Відокремте кістки і зваріть міцний бульйон з цибулею і корінням.
дулма Surp - фото крок 3
М'якоть пропустіть через м'ясорубку і змішайте з добре промитими рисом, рубаними зеленою цибулею і петрушкою. Приправити сіллю і фаршу poperčite, додайте яйце.
дулма Surp - фото крок 4
Добре вимішайте фарш і начините вимиті і вичищені солодкі перці. Пару перців відкладіть для самого супу. Зручніше брати дрібні і красиві перчики.
дулма Surp - фото крок 5
Овочі очистіть. Картопля наріжте великими брусочками. Опустіть в киплячий бульйон фаршировані перці, дайте закипіти повторно і проваріть на повільному вогні 10 хвилин. Додайте картоплю і варіть 15 хвилин.
дулма Surp - фото крок 6
Наріжте моркву і залишився перець товстою соломкою. Опустіть в суп. Варіть 3 хвилини.
дулма Surp - фото крок 7
Зніміть шкірку з помідорів, наріжте їх часточками, а цибуля тонкими півкільцями. Опустіть в суп і варіть 2 хвилини.
дулма Surp - фото крок 8
Зелень петрушки, селери, лука і базиліка порубати і додайте в суп.
дулма Surp - фото крок 9
Покладіть в суп свіжозмелені або товчені в ступці прянощі, спробуйте на сіль. Додайте гострий перець за смаком. Накрийте суп щільно кришкою, вимкніть нагрів і дайте настоятися 15-20 хвилин.
дулма Surp - фото крок 10
При подачі покладіть в каси або глибокі миски по парі перців і залийте їх ароматним гарячим супом. Смачного!

Схожі рецепти