Дулма Surp
(покроковий рецепт з фото)
Цей дивовижний суп родом з сонячного Узбекистану. Дулма в перекладі з узбецького означає «начиняти». Суп з фаршированими перцями прикрасить будь-який обід, наситить і точно сподобається всій родині!
Найчастіше шурпу варять з баранини, але і яловичина, особливо молода, цілком підійде. Прянощі є невід'ємними інгредієнтами цього супу. Обов'язково додайте зіру, коріандр і райхон - фіолетовий базилік. Смак супу - просто неймовірний!
- Яловичина - 700 грам (вага з кістками)
- Солодкий перець - 10-15 штук (невеликий)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
- Морква - 2 штуки (середні)
- Картопля - 3-4 штук
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Селера - 1 штука (гілочка)
- Петрушка - 1/2 пучка
- Базилік - 2 штуки (гілочки)
- Зіра - 1 щіпка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Чилі сушений - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Рис круглозерний - 1/2 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Обробити м'ясо. Відокремте кістки і зваріть міцний бульйон з цибулею і корінням.
М'якоть пропустіть через м'ясорубку і змішайте з добре промитими рисом, рубаними зеленою цибулею і петрушкою. Приправити сіллю і фаршу poperčite, додайте яйце.
Добре вимішайте фарш і начините вимиті і вичищені солодкі перці. Пару перців відкладіть для самого супу. Зручніше брати дрібні і красиві перчики.
Овочі очистіть. Картопля наріжте великими брусочками. Опустіть в киплячий бульйон фаршировані перці, дайте закипіти повторно і проваріть на повільному вогні 10 хвилин. Додайте картоплю і варіть 15 хвилин.
Наріжте моркву і залишився перець товстою соломкою. Опустіть в суп. Варіть 3 хвилини.
Зніміть шкірку з помідорів, наріжте їх часточками, а цибуля тонкими півкільцями. Опустіть в суп і варіть 2 хвилини.
Зелень петрушки, селери, лука і базиліка порубати і додайте в суп.
Покладіть в суп свіжозмелені або товчені в ступці прянощі, спробуйте на сіль. Додайте гострий перець за смаком. Накрийте суп щільно кришкою, вимкніть нагрів і дайте настоятися 15-20 хвилин.
При подачі покладіть в каси або глибокі миски по парі перців і залийте їх ароматним гарячим супом. Смачного!