Домашні фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні кульки відмінно підходять до будь-якого гарніру. Можете зробити їх з курячого, свинячого або яловичого фаршу, а також змішати кілька видів. Розповім, як приготувати домашні фрикадельки.
Фрикадельки можна зробити і відправити в морозилку сирими, а при необхідності приготувати. Їх можна запекти або обсмажити, а також протушкувати в томатному соусі. Найсмачніше подавати їх гарячими, тому якщо зробили велику порцію і відправили в холодильник, то перед подачею на стіл розігрійте.
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Пластівці червоного перцю - 1 щіпка
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Пармезан тертий - 1/3 Ст. Ложки
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Панірувальні сухарі - 3/4 склянки
- Вода - 2/3 склянки
- Сіль - За смаком
1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками.
2. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажуйте його 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
3. Очистіть і наріжте пластинками часник.
4. Викладіть часник до цибулі, додайте червоний перець. Перемішайте і обсмажуйте близько 2 хвилин, потім приберіть з вогню.
5. У миску викладіть фарш, подрібнену петрушку, яйця, сир, панірувальні сухарі.
6. Вручну змішайте все вміст миски.
7. Додайте остигнула суміш цибулі і перемішайте.
8. Влийте воду, посоліть і перемішайте.
9. Сформуйте невеликі м'ясні кульки. Розігрійте сковороду і викладіть фрикадельки.
10. Обсмажуйте м'ясні кульки до золотистої скоринки.
11. Перекладіть м'ясні кульки на деко і відправте на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
12. Готові фрикадельки можете їсти відразу або остудити і відправити в холодильник.
13. Подавайте гарячі фрикадельки зі спагеті.