Фрикадельки Альбондігас по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачні м'ясні фрикадельки в шикарному соусі! Ви тільки подивіться, що входить до складу соусу: біле сухе вино, печериці та томати у власному соку! Іспанці напевно знають толк в їжі!
Якщо ви хочете приготувати такі фрикадельки для дітей, то з соусу цілком можна виключити вино. Готуватися все досить швидко, хоч і виглядає на перший погляд занадто багато роботи! Як приготувати фрикадельки "альбондігас по-іспанськи" читайте в покроковому рецепті.
- Фарш м'ясний - 300 грам (можна курячий)
- Куряче яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів (тут і далі вказані інгредієнти для соусу)
- Помідори консервовані у власному соку - 200 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Печериці - 100 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - 1 пучок (невеликий)
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (для приготування фрикадельок і соусу)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль, воду і рослинне масло. Я буду готувати подвійну норму із зазначеної вище.
У фарш додайте яйце і сухарі. Додати сіль за смаком. Додайте улюблені спеції.
Цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на олії до м'якості. Додайте у фарш і добре перемішайте.
З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки і підсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін до готовності.
Гриби і цибулю дрібно наріжте. У сковороду, де готувалися фрикадельки, викладіть порізані гриби і трохи обсмажте, потім додайте цибулю. Готуємо ще 1-2 хвилини.
Далі додайте воду, вино, помідори і борошно. Все ретельно перемішайте і підсолити за смаком. Тушкуйте соус 1-2 хв.
І в останню чергу викладіть фрикадельки, накрийте кришкою і тушкуйте 5-7 хв. Готові фрикадельки прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Смачного!