Рецепт Восьминіг по-іспанськи фото

Восьминіг по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Восьминіг
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Скільки середземноморських країн - стільки і способів приготування восьминога. В даному рецепті пропоную вам приготувати його по-іспанськи. Він виходить на подив м'яким і ароматним.

Для того, щоб приготувати восьминога по-іспанськи, вам навіть не знадобиться нічого екзотичного. Потрібно просто відварити морепродукт в овочевому бульйоні і подати з картоплею, оливковою олією і паприкою. Також потрібно пам'ятати, що шкіра восьминога при варінні може і лопнути, тому якщо не хочете ризикувати - варіть його в три заходи. Вдалого приготування!

  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 2 штуки
  • Восьминіг - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Запашний перець - 3-5 штук
  • Трави - За смаком
  • Картопля відварна - 4-6 штук (для подачі)
  • Паприка - За смаком (для подачі)
  • Оливкова олія - За смаком (для подачі)
  • Сіль морська - За смаком
 Восьминіг по іспанськи - фото крок 1
Очищені крупно нарізані овочі залийте водою (1, 5-2 л.), додайте спеції, доведіть до кипіння, варите 15 хвилин.
 Восьминіг по іспанськи - фото крок 2
Опустіть в бульйон восьминога, варіть на середньому вогні приблизно півгодини. Після цього заберіть каструлю з вогню і залиште все на 15 хвилин настоюватися.
 Восьминіг по іспанськи - фото крок 3
Картопля наріжте кружальцями і розкладіть по тарілках. Полийте його оливковою олією, посипте сіллю і паприкою.
 Восьминіг по іспанськи - фото крок 4
Восьминога наріжте шматочками і викладіть зверху, присипавши сіллю і паприкою до смаку. Смачного!

Схожі рецепти