Восьминіг по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Скільки середземноморських країн - стільки і способів приготування восьминога. В даному рецепті пропоную вам приготувати його по-іспанськи. Він виходить на подив м'яким і ароматним.
Для того, щоб приготувати восьминога по-іспанськи, вам навіть не знадобиться нічого екзотичного. Потрібно просто відварити морепродукт в овочевому бульйоні і подати з картоплею, оливковою олією і паприкою. Також потрібно пам'ятати, що шкіра восьминога при варінні може і лопнути, тому якщо не хочете ризикувати - варіть його в три заходи. Вдалого приготування!
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 2 штуки
- Восьминіг - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Запашний перець - 3-5 штук
- Трави - За смаком
- Картопля відварна - 4-6 штук (для подачі)
- Паприка - За смаком (для подачі)
- Оливкова олія - За смаком (для подачі)
- Сіль морська - За смаком
Очищені крупно нарізані овочі залийте водою (1, 5-2 л.), додайте спеції, доведіть до кипіння, варите 15 хвилин.
Опустіть в бульйон восьминога, варіть на середньому вогні приблизно півгодини. Після цього заберіть каструлю з вогню і залиште все на 15 хвилин настоюватися.
Картопля наріжте кружальцями і розкладіть по тарілках. Полийте його оливковою олією, посипте сіллю і паприкою.
Восьминога наріжте шматочками і викладіть зверху, присипавши сіллю і паприкою до смаку. Смачного!