Рецепт Восьминіг по-грецьки фото

Восьминіг по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг , Часник , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Восьминіг по-грецьки - справжній рай гурмана. Греки споконвіку готували восьминога з даного рецептом. Для нас це рідкісне блюдо, але завжди можна поекспериментувати. Буде смачно і незвично.

Опис приготування:

Любіть делікатеси і незвичайні страви? тоді дивіться, як приготувати восьминога по-грецьки. Для початку необхідно гарненько очистити тушку від непотрібних частин і шкірки. До речі, восьминога краще брати свіжого, якщо це можливо. Випарювання води в каструлі займає не більше 10 хвилин. Також краще видалити насіння з помідорів перед нарізкою. Якщо під час гасіння велика частина рідини піде, можете додати ще вина. Вдалого приготування!

  • Восьминіг - 2, 5 кілограма
  • Помідори черрі - 400 грам
  • Червоне вино - 500 мілілітрів
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оливкова олія - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Петрушка - За смаком
восьминіг по-грецьки - фото крок 1
Очистіть восьминога, видаліть непотрібні частини і злегка відбийте, щоб м'ясо стало м'якше.
восьминіг по-грецьки - фото крок 2
Зніміть шкіру з щупальців і наріжте восьминога великими шматками. Помістіть в каструлю з товстим дном і залийте водою, щоб вона злегка покривала тушку. Поставте на середній вогонь і випарити воду.
восьминіг по-грецьки - фото крок 3
Коли вода випарується з каструлі, додайте дві столові ложки оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Помідори наріжте кубиками і додайте до восьминога. Не забудьте про лавровий лист. Варіть отриману густу суміш 10 хвилин.
восьминіг по-грецьки - фото крок 4
Додайте червоне вино і тушкуйте приблизно 90 хвилин. Блюдо подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти