Восьминіг по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Восьминіг по-грецьки - справжній рай гурмана. Греки споконвіку готували восьминога з даного рецептом. Для нас це рідкісне блюдо, але завжди можна поекспериментувати. Буде смачно і незвично.
Любіть делікатеси і незвичайні страви? тоді дивіться, як приготувати восьминога по-грецьки. Для початку необхідно гарненько очистити тушку від непотрібних частин і шкірки. До речі, восьминога краще брати свіжого, якщо це можливо. Випарювання води в каструлі займає не більше 10 хвилин. Також краще видалити насіння з помідорів перед нарізкою. Якщо під час гасіння велика частина рідини піде, можете додати ще вина. Вдалого приготування!
- Восьминіг - 2, 5 кілограма
- Помідори черрі - 400 грам
- Червоне вино - 500 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - За смаком
Очистіть восьминога, видаліть непотрібні частини і злегка відбийте, щоб м'ясо стало м'якше.
Зніміть шкіру з щупальців і наріжте восьминога великими шматками. Помістіть в каструлю з товстим дном і залийте водою, щоб вона злегка покривала тушку. Поставте на середній вогонь і випарити воду.
Коли вода випарується з каструлі, додайте дві столові ложки оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Помідори наріжте кубиками і додайте до восьминога. Не забудьте про лавровий лист. Варіть отриману густу суміш 10 хвилин.
Додайте червоне вино і тушкуйте приблизно 90 хвилин. Блюдо подавайте гарячим. Смачного!