Рецепт Восьминіг по-італійськи фото

Восьминіг по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете здивувати і нагодувати своїх рідних або друзів смачним оригінальним блюдом? Тоді цей рецепт восьминога по-італійськи саме для вас. Страву можна подавати як закуску або як соус до гарніру.

Опис приготування:

Цим рецептом приготування восьминога поділився мій хороший друг з Італії. Перший раз я побачив, як він готував восьминога у мене вдома, це було дивовижно. Я був вражений смаком цієї страви, і смачніше страви з восьминога я поки не пробував. М'ясо було дуже смачним, соковитим і ніжним, а соус просто дивовижним. Я розповім, як приготувати восьминога по-італійськи в домашніх умовах.

  • Восьминіг - 600 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець чилі - 1 штука
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
восьминіг по-італійськи - фото крок 1
Восьминога необхідно добре помити. Потім видалити очі і зуби. Якщо є нутрощі, треба вивернути мішок і видалити їх теж.
восьминіг по-італійськи - фото крок 2
Щоб восьминіг вийшов м'яким і ніжним, його необхідно добре відбити молоточком.
восьминіг по-італійськи - фото крок 3
Відправляємо восьминога головою вниз в каструлю. Помиті помідори нарізаємо на невеликі шматочки, перець чилі ріжемо дрібно. Їх теж відправляємо в каструлю, додаємо оливкову олію і зубчик часнику.
восьминіг по-італійськи - фото крок 4
Далі накриваємо каструлю пергаментним папером і обмотуємо мотузкою навколо. Зайвий папір по краях краще відрізати, щоб уникнути пожежі. Накриваємо кришкою і ставимо на маленький вогонь на хвилин 40.
восьминіг по-італійськи - фото крок 5
Потім знімаємо кришку і прибираємо папір, але дуже обережно, можна обпектися паром.
восьминіг по-італійськи - фото крок 6
Ми залишаємо каструлю з восьминогом на маленькому вогні і варимо до тих пір, поки соус не стане густим і не поміняє колір на більш темний. Подавати восьминога можна з грінками, прикрасивши дрібно нарізаною петрушкою, як закуску або як підливу до гарніру.

Схожі рецепти