Булгур з грибами і в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Булгур родом з Близького Сходу, і страви з цієї смачної крупи стають популярними все більше. Як правило, він використовується для холодних салатів, але можна вживати і гарячим, як в цьому рецепті.
З цієї смачної і корисної крупою найчастіше готують салати, але булгур відмінно поєднується з різними овочами і м'ясом в гарячих стравах. Готується булгур легко і швидко, страви з ним ситні і смачні. Цей рецепт для вегетаріанців і тих, хто тримає піст. Але скажу вам по секрету - мої чоловік і син, любителі поїсти м'ясного, із задоволенням наминали булгур з грибами.
- Манна крупа - 2/3 склянки
- Печериці - 6-8 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори в'ялені - 4-6 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка (за смаком)
- Вода - 1, 5 склянки
1. Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю та печериці з ложкою рослинного масла до готовності.
2. Додаємо дрібно нарізаний часник і готуємо ще хвилинку.
3. В'ялені помідори нарізаємо на невеликі шматочки, додамо до грибів, перемішаємо і прибираємо з вогню.
4. У товстостінній каструлі розігріваємо ложку рослинної олії і висипаємо промитий булгур. Обсмажуємо, помішуючи, хвилини 2 на вогні трохи більше середнього.
5. Заливаємо водою, додамо 1/3 чайної ложки солі і варимо помішуючи хвилин 5.
6. Коли вода практично випарується, додаємо до булгуром гриби з помідорами.
7. Перемішуємо і продовжуємо готувати ще хвилини 2-3. Прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і нехай постоїть ще хвилинки 2-3.
8. Смачного!