Рецепт Булгур з грибами і в'яленими помідорами фото

Булгур з грибами і в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Крупи, Гриби, Помідор, Часник, Цибуля, Печериці, Манна крупа, В'ялені помідори
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Булгур родом з Близького Сходу, і страви з цієї смачної крупи стають популярними все більше. Як правило, він використовується для холодних салатів, але можна вживати і гарячим, як в цьому рецепті.

З цієї смачної і корисної крупою найчастіше готують салати, але булгур відмінно поєднується з різними овочами і м'ясом в гарячих стравах. Готується булгур легко і швидко, страви з ним ситні і смачні. Цей рецепт для вегетаріанців і тих, хто тримає піст. Але скажу вам по секрету - мої чоловік і син, любителі поїсти м'ясного, із задоволенням наминали булгур з грибами.

  • Манна крупа - 2/3 склянки
  • Печериці - 6-8 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідори в'ялені - 4-6 штук
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка (за смаком)
  • Вода - 1, 5 склянки
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 1
1. Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю та печериці з ложкою рослинного масла до готовності.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 2
2. Додаємо дрібно нарізаний часник і готуємо ще хвилинку.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 3
3. В'ялені помідори нарізаємо на невеликі шматочки, додамо до грибів, перемішаємо і прибираємо з вогню.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 4
4. У товстостінній каструлі розігріваємо ложку рослинної олії і висипаємо промитий булгур. Обсмажуємо, помішуючи, хвилини 2 на вогні трохи більше середнього.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 5
5. Заливаємо водою, додамо 1/3 чайної ложки солі і варимо помішуючи хвилин 5.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 6
6. Коли вода практично випарується, додаємо до булгуром гриби з помідорами.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 7
7. Перемішуємо і продовжуємо готувати ще хвилини 2-3. Прибираємо з вогню, накриваємо кришкою і нехай постоїть ще хвилинки 2-3.
булгур з грибами і в'яленими помідорами - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти