Булочки з солоним сиром і в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)
М'які булочки з трохи хрусткою скоринкою ви повинні спекти обов'язково, навіть не сумнівайтеся! Вони будуть гарні до будь-якого супу в обід, незамінні на пікніку, та й в якості закусочних булочок підійдуть.
Лише тільки мої домочадці побачать в холодильнику солоний сирний сир, відразу ж просять спекти саме такі булочки( думаю, що у вас буде так само). Вони замінюють хліб, а до супу або борщу їх можна подати з простим часниковим соусом і вмочати в нього булочки так смачно, мм А ще тісто, з якого я роблю булочки, відмінно підходить для того, щоб спекти з нього основу для піци. Зацікавилися? Розповідаю і показую, як приготувати відмінні ароматні булочки з солоним сиром і в'яленими помідорами.
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сир солоний( сирний) - 120-130 грам (бринза, фета і т.Д)
- Помідори в'ялені - 6-8 штук
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Орегано сушений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка (кількість залежить від ступеня солоності сиру)
1. У невеликій мисці змішаємо сухі дріжджі і цукор. Вода нам потрібна тепла. Додамо трішки води до дріжджів і розчинний їх.
2. Виливаємо дріжджовий розчин і воду, що залишилася в миску, в якій будемо робити тісто. Додамо рослинне масло і сіль. Розмішуємо.
3. В'ялені помідори я використовую домашні, власного приготування. І для булочок в цей раз у мене бринза.
4. Розкришимо сир, помідори наріжемо на шматочки. Додаємо сушений базилік і орегано. Перемішаємо.
5. Додаємо в миску до дріжджів борошно( всю відразу не висипаємо, адже борошно у всіх різна і краще підсипати її в процесі замішування тіста за потребою)
6. І додаємо сирну масу.
7. Замішуємо гладке тісто, який мав би липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і ставимо в прохолодне! ! місце години на півтора.
8. Тісто підійшло, обминали його. Ці булочки я печу в формах для кексів, вони виходять акуратні і красиві.
9. Цього разу я залишила приблизно 1/4 частина тесту для приготування іншої страви - адже з цього тесту виходить відмінна основа для піци. Час, що залишився тісто поділила на 12 частин, сформувала кульки-булочки і викладаємо в формочки. Тісто заповнює формочки трохи менше, ніж на половину.
10. Притиснемо кульки тесту в формочках, накриваємо рушником і ставимо підходити ще хвилин на 40-50.
11. Ось так виросло тісто.
12. Випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці 20-25 хвилин. Булочки красиво піднялися і подрумянились.
13. Трохи хрустка скоринка і м'який ароматний м'якуш, дуже смачно!