Листкові кошики з цукіні і солоним сиром
(покроковий рецепт з фото)
За допомогою цього рецепта ви легко зможете приготувати відмінну закуску до вечірки, фуршету або будь-якого іншого святкового застілля. Варіантів начинки для кошиків багато, ви дізнаєтеся про один з них.
Приклавши мінімальні зусилля, за допомогою цього рецепта ви зможете легко і досить швидко приготувати чудову, красиву і смачну закуску до будь-якого застілля. Я розповім і покажу як приготувати листкові кошики з цукіні і солоним сиром. Це лише один з багатьох варіантів наповнювача для таких кошиків, включайте свою фантазію і готуйте на свій смак. Єдина уязик - начинка не повинна бути соковитою, в цьому випадку кошики розмокнуть.
- Листкове бездріжджове тісто - 2 штуки(2 листа кожен розміром 20 з 10 см)
- Цукіні - 1 штука (маленький, приблизно 200 грам)
- Печериці - 3-4 штук
- Сир солоний( сирний) - 100 грам (бринза, фета)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Часник - 1 зубчик (по бажанню)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сир - 20 грам
1. Тісто у мене заморожене і для подальшої роботи потрібно щоб воно розтануло. А поки займемося начинкою. Нарізаємо дрібними кубиками цукіні.
2. Такими ж кубиками нарізаємо помиті гриби.
3. Ну і приблизно такого ж розміру кубиками нарізаємо сир.
4. Відправляємо цукіні і гриби на розігріту з рослинним маслом сковороду. Відразу ж посолити і поперчити. Обсмажуємо на вогні більше середнього до випаровування рідини.
5. У ще гарячу начинку додамо трошки натертого сиру, він розплавиться і склеїть між собою шматочки грибів і цукіні. І, якщо хочете, додамо пропущений через чеснокодавку часник. Перемішуємо.
6. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 200 градусів. Листи тесту злегка розкачати в довжину і розрізаємо на квадратики, розміром 5 з 5 см( або розкачайте так, щоб розмір листа був 30 з 10 см і razrež'te три квадрата). Знадобиться 18 маленьких квадратиків, або 6 великих.
7. І починаємо формувати кошик. Викладаємо перший квадратик тесту. Злегка змажемо його краю пензликом, змоченою у воді.
8. І ось таким чином викладаємо ще два квадратика тесту. Злегка притискаємо краю квадратиків і дно майбутньої кошики. З великих квадратів робити кошик простіше.
9. Обов'язково наколюємо виделкою дно кошика!
10. Щоб кошики вийшли гарної форми, в шматочки фольги загортаємо горох - робимо круглі горохові бомбочки:)
11. І вкладаємо "бомбочку" в кожен кошик з тіста.
12. Випікаємо хвилин 15, потім виймаємо "бомбочки" і допікаємо кошики ще хвилин 5-7.
13. Кошики виходять рум'яними, толстенькими і не кришаться в руках. А я одну впустила і вона поламалася
14. У остигнула начинку додамо солоний сир і перемішаємо. Можна додати і інші інгредієнти - в'ялені помідори, оливки і т.Д.
15. Наповнюємо кошики перед приходом гостей, прикрашаємо блюдо.