Бешамель класичний
(покроковий рецепт з фото)
Французька кухня подарувала світові багато класичних рецептів, які користуються популярністю повсюдно. Базові рецепти необхідно знати кожному кулінарові, як професійного, так і домашньому.
Якщо ви будете знати, як приготувати "бешамель" класичний, то вам буде легко здивувати ваших гостей. Оскільки це додаток може дуже добре перетворити гаряче блюдо. Наприклад, воно вдало поєднується з пастою і вегетаріанської запіканкою. Тільки робіть все швидко і акуратно, щоб соус не складався з грудочок, а мав єдину консистенцію.
- Борошно - 40 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Мускатний горіх подрібнений - За смаком
Масло в каструлі поставте на середній вогонь. Молоко підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі.
Додайте до масла борошно. Заважайте інгредієнти лопаткою протягом 3-4 хвилин, щоб прибрати грудочки. Потім потроху вливайте молоко, постійно помішуючи.
Коли соус стане єдиною густої консистенції, додайте в нього сіль, перець і мускатний горіх. Перемішайте. Beshamely готовий!