Рецепт Бешамель класичний фото

Бешамель класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси, Соус Бешамель

Французька кухня подарувала світові багато класичних рецептів, які користуються популярністю повсюдно. Базові рецепти необхідно знати кожному кулінарові, як професійного, так і домашньому.

Якщо ви будете знати, як приготувати "бешамель" класичний, то вам буде легко здивувати ваших гостей. Оскільки це додаток може дуже добре перетворити гаряче блюдо. Наприклад, воно вдало поєднується з пастою і вегетаріанської запіканкою. Тільки робіть все швидко і акуратно, щоб соус не складався з грудочок, а мав єдину консистенцію.

  • Борошно - 40 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Мускатний горіх подрібнений - За смаком
бешамель класичний - фото крок 1
Масло в каструлі поставте на середній вогонь. Молоко підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі.
бешамель класичний - фото крок 2
Додайте до масла борошно. Заважайте інгредієнти лопаткою протягом 3-4 хвилин, щоб прибрати грудочки. Потім потроху вливайте молоко, постійно помішуючи.
бешамель класичний - фото крок 3
Коли соус стане єдиною густої консистенції, додайте в нього сіль, перець і мускатний горіх. Перемішайте. Beshamely готовий!

Схожі рецепти