Соус «бешамель» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Що потрібно для приготування даного соусу? Не так вже й мало, але і не можна сказати, що багато. Потрібні: мука, два види олії, вершки або молоко, мускатний горіх, сіль, чорний мелений перець. Розповідаю.
Для чого використовують соус? Він може бути поданий як самостійну страву, а може використовуватися і як складова інших страв. Під таким соусом можна запікати. Наприклад, такий соус використовується в лазіння або для приготування макаронів під соусом "бешамель" . Якщо соус використовується для запікання, рекомендується в нього додати натертий сир. Тоді при запіканні блюдо матиме рум'яну сирну корочку. На таку кількість продуктів досить буде хорошою Жменька натертого сиру.
- Вершкове масло - 70 грам
- Масло рослинне оливкова - 20 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль, мелений чорний перець, мелений мускатний горіх - За смаком
- Молоко - 200 мілілітрів
Для приготування соусу "бешамель" класичного нам потрібно в сковороді розтопити два види олії. Влийте оливкова олія, за ним додайте відразу вершкове. Багато готують соус "бешамель" тільки на вершковому маслі, але воно швидко горить, що надає соусу неприємний смак. Виправити ситуацію може використання двох видів масел одночасно.
Як тільки вершкове масло розтопити, всипте в соковороду 1, 5 ст. Ложки пшеничного борошна вищого гатунку. Змішайте борошно з маслом. Обсмажуйте борошно (помішуючи) близько 5 хвилин.
Введіть молоко і, постійно помішуючи, довести су до однорідності. Використовуйте віночок. Додати соусу однорідність виделкою або ложкою неможливо. Потрібно швидко збивати в сковороді, щоб домогтися ідеальності консистенції.
Су сіль, додайте мускатний горіх на кінчику ножа. Знову перемішайте. Можна додати чорний мелений перець. Ось класичний соус "бешамель" і готовий.