Класичний соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в кулінарній скарбничці все ще немає цього дивного соусу, то швидше за надолужити згаяне! Він досить універсальний, швидкий і простий у приготуванні, смачний і ароматний.
Відразу хочу сказати, що мускатний горіх краще використовувати свіжий, адже його смак і аромат більш інтенсивний. Варіть соус трохи, постійно помішуючи, щоб він не надто загус або не пригоріла, наприклад. Його можна використовувати при приготуванні лазаньї, пасти, запечених овочів і т.Д. Отже, Давайте розберемося, як приготувати класичний соус "бешамель" .
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 1.5 чайних ложки
- Молоко - 240 мілілітрів
- Сіль і білий перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
1
У невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло.
2
Додайте борошно і почніть активно перемішувати. Необхідно трішки обсмажити борошно до легкого золотистого кольору. На це піде не більше хвилини.
3
Тепер можна тонкою цівкою вливати молоко, продовжуючи помішувати. Дуже важливо, щоб соус вийшов без грудочок!
4
Як тільки борошно повністю розчинилася, а соус "бешамель" став однорідним, додайте сіль, щіпку білого перцю і мускатний горіх.
5
Через хвилинку можна знімати соус з вогню. Вид, як все просто і швидко? Беріть на замітку рецепт!