Баранина в сирній скоринці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл хочу запропонувати вам подати неймовірно апетитне і смачне блюдо. Ніжне м'ясо в поєднанні з картоплею - це завжди безпрограшний варіант, згодні? запам'ятовуйте рецепт!
Пропоную Вашій увазі апетитний і нескладний спосіб, як приготувати баранину в сирній скоринці з картоплею. На гарнір можна подавати як пюре, так і запечену картоплю або, як в даному випадку, смажену брусочками. У поєднанні з улюбленим соусом (журавлинний буде в самий раз! ) і пюре з селери і моркви вийде по-справжньому ресторанне блюдо в домашніх умовах. Спробуйте!
- Баранина на кістки (перевірка) - 1.5 кілограма
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Пармезан тертий - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль, перець, зелень - За смаком (чебрець, розмарин, шавлія)
- Картопля - 1 кілограм (великий)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Гірчичний - За смаком
1. Баранину вимийте, обсушити, видаліть зайвий жир.
2. У чашу блендера відправте панірувальні сухарі, пармезан, часник, гірчицю, сіль, перець і зелень за смаком. Подрібніть все до однорідності.
3. Отриману масу викладіть на м'ясо і розподіліть рівним шаром. Ось така ароматна і пікантна буде корочка. Приберіть баранину в холодильник на пару годин, щоб м'ясо просочилося.
4. Обсмажте на сильному вогні до утворення скоринки. А після відправте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте хвилин 25-35 (в залежності від розміру шматочка) до готовності.
5. Картопля вимийте, очистіть і наріжте ось такими брусочками. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом до золотистої скоринки. Підсолити за смаком.
6. М'ясо готове, воно виходить дуже ніжним, ароматним, а корочка - просто пальчики оближеш!
7. Подавайте його до столу з картоплею, соусом і овочами або овочевим пюре.
Смачного!
Смачного!