Бараняча лопатка в соляній скоринці
(покроковий рецепт з фото)
Запікання м'яса та риби в солі вже давно ні для кого не секрет. Ділюся з вами рецептом запікання баранини під соляної скоринкою. М'ясо виходить дуже ніжне, соковите і ароматне! Знайомтеся з рецептом.
Під такою соляної скоринкою цілком можна запікати будь-яке м'ясо, а також будь-яку рибу. Трави і приправи можуть бути обрані на ваш смак.
- Баранина - 1, 5 грами
- Сіль - 2 кілограма
- Аджика суха - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 3 штуки
- М'ята - 3 штуки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Барбарис - 2 штуки
- Лист виноградний - 5 штук
- Помідори - 4 штуки (для подачі)
- Зелень - 1 пучок (для подачі)
1. М'ясо помийте, викладіть на виноградне листя і посипте аджикою.
2. Покладіть на м'ясо чебрець, барбарис і м'яту.
3. Яйця змішайте з сіллю і добре перемішайте до однорідного стану.
4. Щільно прикладіть зверху до м'яса соляну масу.
5. Запікайте в розігрітій до 210 градусів духовці близько 1, 5 годин. Потім просто розбийте соляну кірку і приберіть залишки з м'яса.
6. М'ясо наріжте і подавайте з овочами, зеленню і картоплею. Смачного!