Бараняча лопатка (ароматний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Баранина - унікальне м'ясо, і його необхідно вміти правильно подавати, щоб вигідно підкреслити незвичайний смак. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати баранячу лопатку за унікальним рецептом.
Складність цієї страви полягає в тому, що баранина вимагає багато часу для приготування. Завдяки розмарину вона набуває дивовижний аромат і розкривається по-новому. Блюдо безсумнівно здивує гостей і домочадців. Подавати його можна з цибульним соусом, а також з легким гарніром з овочів.
- Бараняча лопатка - 2 кілограма
- Свіжий розмарин - 1 пучок
- Часник - 1 штука (головка)
- Англійська гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Червона цибуля - 6 штук
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Червоне вино - 3 Ст. Ложки (сухе)
1
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Лопатка баранини повинна бути кімнатної температури, тому необхідно розморозити її заздалегідь, якщо це необхідно.
2
У ступці змішуємо кілька гілочок розмарину, морську сіль, часник і ретельно розминаємо в кашку. Далі додаємо гірчицю і оливкове масло по 2 столові ложки.
3
Баранячу лопатку необхідно надрізати по всій поверхні, втирайте в неї чорний перець і розмаринову суміш. Необхідно рівномірно розподілити спеції по всій поверхні.
4
Деко застилає фольгою, на неї викладаємо нарізану цибулю, розмарин і кілька зубчиків часнику. Все це необхідно скропити бальзамічним оцтом, полити водою і покласти зверху баранину. Запікаємо протягом 20 хвилин. Далі дістаємо баранину і щільно накриваємо її фольгою з двох сторін, запікаємо при 160 градусах протягом 3 годин, поки м'ясо не стане відділятися від кістки.
5
По готовності дістаємо баранячу лопатку і даємо їй відпочити протягом 15 хвилин. Блюдо готово, смачного!