Рецепт Лопатка баранини в духовці фото

Лопатка баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо , Баранина
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Люблю я готувати м'ясо до свят, особливо якщо зробити його так само просто, як і цю лопатку баранини. Ми просто шпігуем м'ясо ароматним розмарином і часником, а далі нехай працює за нас духовка.

Опис приготування:

Ось дивишся на таке приголомшливе блюдо, і навіть не віриться, що цей рецепт приготування лопатки баранини в духовці так простий і легкий. Адже тут не потрібно нічого заважати, перевертати і так далі, Усе, що нам необхідно зробити, це натерти м'ясо спеціями і сіллю, нашпигувати його часником і розмарином і поставити запікатися. Найближчі 1, 5-2 години можна займатися своїми справами, процес приготування буде відбуватися без вашої участі. А результат, до речі, з цим простим рецептом лопатки баранини в духовці завжди виходить дивовижний. Скільки разів я вже готувала таке мяско, і завжди воно виходило шалено смачним і ароматним - справжній делікатес.

  • Лопатка Бараняча - 800-1000 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Гілочки розмарину - 3-4 штук
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
лопатка баранини в духовці - фото крок 1
Отже, для початку ми промиваємо ретельно лопатку під проточною водою і витираємо її насухо. Тепер беремо гострий ніж і робимо надрізи сіткою з того боку лопатки, де жирок. Розрізати необхідно тільки сало, м'ясо не чіпаємо.
лопатка баранини в духовці - фото крок 2
Натираємо лопатку з усіх боків сіллю і спеціями, в тому числі в місцях розрізів.
лопатка баранини в духовці - фото крок 3
З гілочок розмарину зриваємо листочки і викладаємо їх в дірочки.
лопатка баранини в духовці - фото крок 4
Перекладаємо баранину на деко, злегка змащений маслом. Зверху лопатку також поливаємо невеликою кількістю оливкової олії.
лопатка баранини в духовці - фото крок 5
Часник чистим, розрізаємо кожен зубчик на кілька частин і шпігуем лопатку часником.
лопатка баранини в духовці - фото крок 6
Тепер дуже щільно загортаємо деко фольгою і ставимо його в розігріту до 170 градусів духовку. Якщо в роботі своєї плити ви не впевнені, то поставте на дно духовки каструльку з водою, щоб при запіканні в ній утворився пар, і баранина не пригоріла і не пересохла.
лопатка баранини в духовці - фото крок 7
Запікати лопатку слід 1, 5-2 годину, приблизно через годинку-півтори з початку приготування потрібно акуратно відвернути фольгу і проткнути м'ясо виделкою, якщо з нього не витікає кров, і воно вже стало м'яким, можна лопатку діставати з духовки. Якщо баранина залишається після 1, 5 годин запікання жестковатой, її слід готувати далі.
лопатка баранини в духовці - фото крок 8
Перекладаємо готову лопатку на блюдо, прикрашаємо її овочами і зеленню і подам до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти