Лопатка ягняти, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, цей класичний рецепт лопатки ягняти, запеченої в духовці, підійде не на кожен день, але якщо збираєтеся порадувати своїх важливих гостей по не менше важливого приводу, краще не придумати!
Перед вами - рецепт, як приготувати лопатку ягняти, запечену в духовці. Це вишукане блюдо, якщо придивитися, не містить в собі нічого складного, ви точно з ним впораєтеся! Так що рекомендую всім. В результаті ви отримаєте дуже гарне блюдо з чудовим ароматом і пікантними кислуватими нотками!
- Лопатка ягняти - 1 штука (великий шматок на кістки)
- Картопля - 1.2 кілограма
- Бульйон - 1 Склянка (може знадобиться і більше, тому нехай ще у вас буде про запас. )
- Лимон - 1-2 штук
- Часник - 1 штука(1 велика головка)
- Оливки - 1 штука(1 середня банку)
- Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1-2 штук (кілька гілочок)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Лимонна сіль - 1 Ст. Ложка (иил стільки ж морської солі)
- Спеції - За смаком
- Зелень - 0.5 пучка (рекомендую використовувати кінзу або петрушку)
1. Лимон ріжемо шматочками, і з кожного шматочка намагаємося вичавити якомога більше соку на лопатку. Razmazиvaem сік, натираємо лимонної сіллю, подрібненою зеленню і спеціями за смаком. Нехай в такому вигляді постоїть як мінімум 20 хвилин, як раз поки ви очистите і наріжете картопля і підготуєте інгредієнти.
2. Викладаємо нарізану часточками картоплю, шматочки часнику, оливки, розмарин і чебрець в довільному порядку, але щоб лопатка була зверху. Поливаємо олією, вливаємо бульйон і додамо спеції. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 2 годину. Картопля і м'ясо повинні бути готові. Якщо ні, доводимо до готовності в духовці, але температуру знизимо до 160 градусів.
3. От і все! Красиво викладаємо на блюдо або порційно на тарілки і подаємо до столу!