Рецепт Лопатка ягняти, запечена в духовці фото

Лопатка ягняти, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Фрукти , Картопля , Баранина , Лимон
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Звичайно, цей класичний рецепт лопатки ягняти, запеченої в духовці, підійде не на кожен день, але якщо збираєтеся порадувати своїх важливих гостей по не менше важливого приводу, краще не придумати!

Опис приготування:

Перед вами - рецепт, як приготувати лопатку ягняти, запечену в духовці. Це вишукане блюдо, якщо придивитися, не містить в собі нічого складного, ви точно з ним впораєтеся! Так що рекомендую всім. В результаті ви отримаєте дуже гарне блюдо з чудовим ароматом і пікантними кислуватими нотками!

  • Лопатка ягняти - 1 штука (великий шматок на кістки)
  • Картопля - 1.2 кілограма
  • Бульйон - 1 Склянка (може знадобиться і більше, тому нехай ще у вас буде про запас. )
  • Лимон - 1-2 штук
  • Часник - 1 штука(1 велика головка)
  • Оливки - 1 штука(1 середня банку)
  • Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець - 1-2 штук (кілька гілочок)
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Лимонна сіль - 1 Ст. Ложка (иил стільки ж морської солі)
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - 0.5 пучка (рекомендую використовувати кінзу або петрушку)
лопатка ягняти, запечена в духовці - фото крок 1
1. Лимон ріжемо шматочками, і з кожного шматочка намагаємося вичавити якомога більше соку на лопатку. Razmazиvaem сік, натираємо лимонної сіллю, подрібненою зеленню і спеціями за смаком. Нехай в такому вигляді постоїть як мінімум 20 хвилин, як раз поки ви очистите і наріжете картопля і підготуєте інгредієнти.
лопатка ягняти, запечена в духовці - фото крок 2
2. Викладаємо нарізану часточками картоплю, шматочки часнику, оливки, розмарин і чебрець в довільному порядку, але щоб лопатка була зверху. Поливаємо олією, вливаємо бульйон і додамо спеції. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 2 годину. Картопля і м'ясо повинні бути готові. Якщо ні, доводимо до готовності в духовці, але температуру знизимо до 160 градусів.
лопатка ягняти, запечена в духовці - фото крок 3
3. От і все! Красиво викладаємо на блюдо або порційно на тарілки і подаємо до столу!

Схожі рецепти