Рецепт Нога ягняти запечена фото

Нога ягняти запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік, Ювілей, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

У цьому рецепті я розповім, як приготувати ногу ягняти запечену. У цю страву ми будемо додавати гірчицю, розмарин і сушену зелень. З такими вкрапленнями м'ясо виходить дуже пікантним. Пробуйте!

Це святкове блюдо є абсолютним фаворитом в нашій родині. Вперше я приготувала його в селі. Страва, зроблене з домашнього ягняти, мені припало до душі. Трохи пізніше я додала в рецепт своїх фішок у вигляді розмарину і діжонськой гірчиці.

  • Нога ягняти - 2 кілограма
  • Часник - 1 зубчик
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки (сушена)
  • Розмарин - 3 штуки (гілочки)
  • Оливкова олія - 9 Ст. Ложок
  • Гірчиця дижонская - 5 Ст. Ложок
  • Суміш кількох видів перцю - 1 Ст. Ложка
нога ягняти запечена - фото крок 1
Зрізаємо зайвий жирок з м'яса. Робимо надрізи для часнику. У цьому нам допоможе гострий ножик. Очищені зубчики вставляємо в надрізи. Ногу солимо, перчим, посипаємо сушеної зеленню і присмачуємо гірчицею.
нога ягняти запечена - фото крок 2
Відправляємо м'ясо на деко, змащений маслом. Доливаємо півсклянки води, щоб нога не підгоріла. Запікаємо 30-40 хвилин при 220 З.
нога ягняти запечена - фото крок 3
Після знижуємо градуси до 170 З. І печемо м'ясо ще не менше двох годин. Довгоочікувана нога ягняти готова! Смачного!

Схожі рецепти