Нога ягняти запечена
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати ногу ягняти запечену. У цю страву ми будемо додавати гірчицю, розмарин і сушену зелень. З такими вкрапленнями м'ясо виходить дуже пікантним. Пробуйте!
Це святкове блюдо є абсолютним фаворитом в нашій родині. Вперше я приготувала його в селі. Страва, зроблене з домашнього ягняти, мені припало до душі. Трохи пізніше я додала в рецепт своїх фішок у вигляді розмарину і діжонськой гірчиці.
- Нога ягняти - 2 кілограма
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 2 Ст. Ложки (сушена)
- Розмарин - 3 штуки (гілочки)
- Оливкова олія - 9 Ст. Ложок
- Гірчиця дижонская - 5 Ст. Ложок
- Суміш кількох видів перцю - 1 Ст. Ложка
Зрізаємо зайвий жирок з м'яса. Робимо надрізи для часнику. У цьому нам допоможе гострий ножик. Очищені зубчики вставляємо в надрізи. Ногу солимо, перчим, посипаємо сушеної зеленню і присмачуємо гірчицею.
Відправляємо м'ясо на деко, змащений маслом. Доливаємо півсклянки води, щоб нога не підгоріла. Запікаємо 30-40 хвилин при 220 З.
Після знижуємо градуси до 170 З. І печемо м'ясо ще не менше двох годин. Довгоочікувана нога ягняти готова! Смачного!