Нога ягняти
(покроковий рецепт з фото)
Нога ягняти, запечена з часником, розмарином і коричневим цукром, - відмінне блюдо на святковий стіл. Це яскраве блюдо стане прикрасою столу, його легко готувати, а смак просто чудовий.
Баранина - своєрідне м'ясо, все залежить від того, яке м'ясо ви купите і, звичайно ж, як ви його приготуєте. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати ногу ягняти з часником і розмарином. Для гарного кольору і цікавого післясмаку я буду використовувати трохи коричневого цукру. Замість цукру можна взяти мед, але якщо ви не любите солодкуваті нотки в м'ясі, обійдіться зовсім без солодких добавок. Розмарин підходить до баранині, але замість нього можна взяти базилік або петрушку. Просто, швидко і дуже смачно. М'ясо виходить дуже красивим і ефектним, ви обов'язково здивуєте гостей!
- Нога ягняти - 1 штука
- Часник - 6-8 зубчиків
- Свіжий розмарин - 1 пучок
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Черий мелений перець - 1/2 чайних ложки
Розмарин промийте та висушіть. Chesnok чистий, розріжте кожен зубчик навпіл.
Ногу ягняти обмийте, обсушити паперовим рушником і зробіть надрізи ножем.
У кожен надріз вкладіть часточку часнику і листочки розмарину.
Коричневий цукор змішайте з сіллю, цукром і перцем, натріть м'ясо.
Поставте м'ясо в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 15-20 хвилин.
Потім зменшіть жар до 180 градусів і запікайте ще 20-25 хвилин. Блюдо готово!