Рецепт П’ять пальців від ягняти фото

П’ять пальців від ягняти
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня , Казахська кухня
Тісто , М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже ситне блюдо, яке прийнято готувати на великі сімейні свята. На сімейні - тому що традиційно їдять його руками.

Опис приготування:

У нашому багатоквартирному будинку живуть представники багатьох національностей з республік колишнього СРСР. Живемо ми дружно, часто разом збираємося на різні свята і тому знайомі з кухнями різних народів. Рецепт приготування бешбармака з бараниною я дізналася у сусідки, яка довгий час жила в Казахстані. Приготувати бешбармак з бараниною в домашніх умовах дуже легко. Ділюся з вами рецептом.

1. В першу чергу займемося бульйоном. Баранину для бульйону бажано брати з тонкою кісточкою, можна і задню частину. Добре промиваємо м'ясо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Вода повинна покрити м'ясо приблизно на два пальці. Ставимо каструлю на плиту і включаємо на великий вогонь.

2. Коли закипить, знімаємо пінку і робимо вогонь трохи менше. Приблизно через годину додаємо в бульйон очищену морквину і 2 цибулини. Варимо приблизно 2-3 годину, поки м'ясо не стане м'яким і буде добре відділятися від кісточки.

3. За пів години до готовності додаємо в бульйон сіль, перець і улюблені спеції.

4. Поки вариться бульйон, можна зайнятися приготуванням тесту. Для цього поширити на мисці яйця з сіллю і водою, додамо борошно і замісити тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30-40.

5. Дістаємо тісто з холодильника і тонко розгортаємо. Товщина тесту приблизно 2-3 мм. Нарізаємо пласт тесту на ромбики або квадратики розміром приблизно 4*4 см. Ми залишаємо на столі, щоб трохи підсохли.

6. Чистимо лук. Можна взяти і звичайну ріпчасту і червоний лук - буде виглядати дуже барвисто. Нарізаємо кільцями або півкільцями.

7. Викладаємо нарізану цибулю в миску і заливаємо киплячим бульйоном. Накриваємо і відставляємо в сторону.

8. Баранина сварилась. Викладаємо м'ясо з каструлі і в бульйон закидаємо наші квадратики тіста. Варимо приблизно 6-8 хвилин.

9. Поки вариться тісто, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.

10. Викладаємо готове тісто на широке блюдо, зверху викладаємо шматочки м'яса і підготовлений лук. Посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. В окремому посуді подаємо бульйон.

От і все, смачного:)

  • Баранина - 1-1, 5 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Яйця - 2-3 штук
  • Борошно - 600 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Цибуля - 4-5 штук
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки(0, 5 чайної ложки - для тіста, інше - для бульйону)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Зелень - 50 грам (кріп, петрушка)
  • Перець мелений - 2-3 Щепоток
У нашому багатоквартирному будинку живуть представники багатьох національностей з республік колишнього СРСР. Живемо ми дружно, часто разом збираємося на різні свята і тому знайомі з кухнями різних народів. Рецепт приготування бешбармака з бараниною я дізналася у сусідки, яка довгий час жила в Казахстані. Приготувати бешбармак з бараниною в домашніх умовах дуже легко. Ділюся з вами рецептом.

1. В першу чергу займемося бульйоном. Баранину для бульйону бажано брати з тонкою кісточкою, можна і задню частину. Добре промиваємо м'ясо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Вода повинна покрити м'ясо приблизно на два пальці. Ставимо каструлю на плиту і включаємо на великий вогонь.

2. Коли закипить, знімаємо пінку і робимо вогонь трохи менше. Приблизно через годину додаємо в бульйон очищену морквину і 2 цибулини. Варимо приблизно 2-3 годину, поки м'ясо не стане м'яким і буде добре відділятися від кісточки.

3. За пів години до готовності додаємо в бульйон сіль, перець і улюблені спеції.

4. Поки вариться бульйон, можна зайнятися приготуванням тесту. Для цього поширити на мисці яйця з сіллю і водою, додамо борошно і замісити тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30-40.

5. Дістаємо тісто з холодильника і тонко розгортаємо. Товщина тесту приблизно 2-3 мм. Нарізаємо пласт тесту на ромбики або квадратики розміром приблизно 4*4 см. Ми залишаємо на столі, щоб трохи підсохли.

6. Чистимо лук. Можна взяти і звичайну ріпчасту і червоний лук - буде виглядати дуже барвисто. Нарізаємо кільцями або півкільцями.

7. Викладаємо нарізану цибулю в миску і заливаємо киплячим бульйоном. Накриваємо і відставляємо в сторону.

8. Баранина сварилась. Викладаємо м'ясо з каструлі і в бульйон закидаємо наші квадратики тіста. Варимо приблизно 6-8 хвилин.

9. Поки вариться тісто, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.

10. Викладаємо готове тісто на широке блюдо, зверху викладаємо шматочки м'яса і підготовлений лук. Посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. В окремому посуді подаємо бульйон.

От і все, смачного:)

Схожі рецепти