П’ять пальців від свині
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Російський варіант відомого національного середньоазіатського страви. Смачно і ситно! Готується легко і вийде навіть у початківців кулінарів.
Опис приготування:
Я думаю, що багато казахи, башкири і татари будуть сперечатися з цим рецептом і скажуть, що це не бешбармак. Адже справжній бешбармак не готують зі свинини. Але - це російський варіант цієї страви і, я думаю, що представники тих народів, які придумали бешбармак, повинні радіти тому, що їх блюдо припало до смаку і іншим. Простий рецепт бешбармака зі свинини знадобиться будь-якій господині - і досвідченою, і молодої. Блюдо дуже ситне, смачне і приготувати його легко і в домашніх умовах, і природа. Рецепт бешбармака зі свинини з фото допоможе вам в цьому. Читайте і беріться за освоєння нового блюда:) Удачі і приємного апетиту!
- Свинина - 1-1, 5 кілограма (найкраще підходить м'ясо на кісточці)
- Корінь селери - 1 штука
- Локшина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - 50 грам (кріп, петрушка)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Спеції - 1-2 Щепоток (за бажанням можна додати фенхель або зиру, сушений болгарський перець або будь-які ваші улюблені спеції)
М'ясо миємо, розрізаємо на шматки, заливаємо холодною водою. Води беремо стільки, щоб вона злегка покрила м'ясо. Ставимо каструлю з м'ясом на сильний вогонь і доводимо до кипіння.
Коли м'ясо закипить, знімаємо пінку і зменшуємо вогонь під каструлею. Додаємо до м'яса нарізаний корінь селери і сіль. Варимо до готовності м'яса.
Очищаємо цибулю, миємо й нарізаємо. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі і додаємо мелений перець і приблизно 1 ополоник бульйону. Тушкуємо хвилин 10.
Готове м'ясо виймаємо з бульйону. Бульйон проціджуємо і доводимо до кипіння. Варимо в закипілої бульйоні локшину або, так звані, соковитий. Я взяла покупні, можна зробити вдома, це просто.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. На плоске велике блюдо викладаємо зварене тісто, потім нарізане м'ясо і зверху - соус з лука. Посипаємо посіченою зеленню і подаємо на стіл:) Бульйон до цієї страви подається окремо.