П’ять пальців від індички
(покроковий рецепт з фото)
П’ять пальців - досить калорійне і ситне блюдо. Тут я розповім як приготувати бешбармак з індички. Це більш дієтичний рецепт в порівнянні з класичним варіантом, але не менш смачний.
Існує спрощений варіант приготування цієї страви. Замість того щоб готувати тісто самостійно, можна купити готове пельменное тісто або взяти будь-які макарони. Однак запропонований варіант найбільш близький до автентичного.
- Філе індички - 600 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Вода чиста - 0, 75 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Індичку наріжте невеликими шматочками і відправте її варитися в трохи підсоленій воді. Час приготування - близько 25 хвилин. Коли птах буде готова, витягніть її з води і викладіть на тарілку. Бульйон, в якому варилася птиця, не сливайте.
Поки вариться індичка, можна приготувати тісто. У мисці змішайте яйця, рослинна олія, воду. Додайте щіпку солі і поступово вводите борошно. Має вийти пружне тісто, яка не буде липнути до рук. Залиште тісто при кімнатній температурі хвилин на 20.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями. На сковороду налийте трохи олії і викладіть на неї цибулю. Обсмажте півкільця до готовності, перемішуючи їх лопаткою.
Тісто тонко розкачати і наріжте його ромбиками або прямокутниками. Закип'ятіть бульйон, в якому варилася індичка. У бульйон покладіть тісто і проваріть п'ять-сім хвилин. Для подачі викладіть ромбики з тіста в глибоку тарілку, зверху покладіть м'ясо індички і смажену цибулю. Полийте блюдо бульйоном, посипте чорним перцем і прикрасьте зеленню.