Лопатка бараняча в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне м'ясо потрібно готувати оригінальним способом і сьогодні я розповім, як приготувати лопатку баранячу в духовці. Рецепт буде досить простий, проте смак цього блюда ви запам'ятаєте надовго.
Прекрасний варіант для святкової страви. Саме така бараняча лопатка назавжди залишиться в пам'яті у ваших гостей. Завдяки неперевершеному маринаду, лопатка виходить соковитою, ароматної і шалено ніжною. Рекомендую випробувати будинку
- Бараняча лопатка - 1 штука
- Майонез - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник зубчики - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Базилік - За смаком
- Сіль дрібнокристалічна - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуємо основні інгредієнти.
Цибулю і часник очищаємо, розрізаємо цибулю на чотири частини. Промиваємо зелень і просушують її.
У чашу блендера відправляємо цибулю, часник, зелень, майонез і спеції. Подрібнюємо все до однорідності, щоб в результаті отримати подібний маринад.
Баранячу лопатку промиваємо, просушуємо і з усіх боків гарненько натираємо цією сумішшю. Загортаємо баранячу лопатку в фольгу і відправляємо в духовку, яка попередньо розігріта до 220 градусів на 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 і готуємо протягом 1 годину.
У підсумку виходить ось така апетитна бараняча лопатка. Смачного!