Бараняча лопатка, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати незвичайне гаряче блюдо на святковий стіл? Спробуйте зробити баранячу лопатку, запечену у фользі в домашніх умовах. Майте на увазі, що це м'ясо має специфічний смак.
Сушені трави зроблять баранячу лопатку, запечену у фользі в домашніх умовах надзвичайно смачною, а гірчиця додасть їй ще більш пікантний аромат. Для святкового столу такий варіант страви - відмінний, тільки пам'ятайте про те, що баранину потрібно подавати гарячу. Запікається лопатка 1, 5-2 годину (в залежності від температури і типу духовки).
- Бараняча лопатка - 1 штука
- Приправи, сіль - За смаком
- Готова гірчиця - 100 грам
1. Сушені трави і прянощі додадуть баранині особливий аромат, який не зрівняється ні з чим. Непогано скористатися і готовою гірчицею, яка виступає в якості маринаду.
2. Гарненько вимиваємо лопатку і натираємо її приправами. Базилік, гвоздика, селера і орегано - відмінно підійдуть для баранини.
3. В самому кінці натираємо м'ясо готової гірчицею. Розподіляємо її по всій поверхні.
4. Даємо лопатці трохи постояти (близько 20 хвилин), після чого загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку на одну годину.
5. Після запікання дайте лопатці постояти пару хвилин і відразу ж подавайте до столу. Пам'ятайте, що баранину можна вживати тільки в гарячому вигляді.
6. Збризніть соком лимона перед подачею і покладіть м'ясо на листя салату. Смачного!