Рецепт Лопатка яловича в духовці фото

Лопатка яловича в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина , Часник , Цибуля
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

М'ясо, тане в роті, це правильно приготована лопатка яловича в духовці! Показую і розповідаю, як приготувати лопатку яловичу в духовці в червоному вині і з овочами. Вельми святкове блюдо!

Опис приготування:

Щоб приготувати таке м'ясо, нам знадобиться великий шматок яловичини, червоне напівсухе вино, яловичий бульйон і спеції. Ви можете окремо запекти овочі (картоплю і моркву), але разом з м'ясом вони виходять смачніше і насиченішим. Та й до того ж м'яса вони не зашкодять! Спочатку ми м'ясо обсмажити і згасимо трохи на плиті, а потім відправимо в духовку. Таким чином, яловичина виходить тушкованої в духовці, а не просто запеченої, від чого вона стає особливо м'якою і ніжною.

Дивіться, як приготувати лопатку яловичу в духовці.

  • Яловича лопатка - 2 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Червоне вино - 1 Склянка (напівсухе)
  • Бульйон - 2 склянки
  • Свіжий чебрець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Морквина - 4 штуки
  • Картопля - 1, 5-2 кілограма
лопатка яловича в духовці - фото крок 1
Розігрійте чавунець (або казан), налийте оливкового масла.
Духовку розігрійте до 175 З.
лопатка яловича в духовці - фото крок 2
Яловичу лопатку гарненько натріть сіллю і перцем меленим. Обсмажте в казані (або čugunke) по 5-6 хвилин з кожного боку.
лопатка яловича в духовці - фото крок 3
Поки смажиться м'ясо, поріжте цибулю і часник.
лопатка яловича в духовці - фото крок 4
Обсмажене м'ясо відкладіть поки на тарілку.
лопатка яловича в духовці - фото крок 5
У чавунці обсмажте цибулю, додайте через 2-3 хвилини до нього подрібнений часник. Обсмажуйте до м'якості і рум'яного кольору.
лопатка яловича в духовці - фото крок 6
Потім поверніть м'ясо до обсмаженої цибулі з часником. Наполягати вино.
лопатка яловича в духовці - фото крок 7
Додайте бульйон.
лопатка яловича в духовці - фото крок 8
Додайте лавровий лист, пару гілочок чебрецю, чорний перець горошком, по бажанню.
Доведіть до кипіння на невеликому вогні.
лопатка яловича в духовці - фото крок 9
Коли закипить, накрийте кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку на 2 годину.
лопатка яловича в духовці - фото крок 10
Поки яловичина гаситься в духовці, можете почистити і порізати моркву з картоплею.
Через дві години м'ясо практично готове, можна додавати овочі.
лопатка яловича в духовці - фото крок 11
Додайте овочі в казан і відправте в духовку ще на 30 хвилин.
лопатка яловича в духовці - фото крок 12
Готову яловичу лопатку дістаньте з казана і поріжте на невеликі шматочки (м'ясо стає таким м'яким, що буквально розпадається під виделкою).
лопатка яловича в духовці - фото крок 13
Раджу знову викласти м'ясо в казан, щоб воно всотало соками і ароматом спецій і овочів.
лопатка яловича в духовці - фото крок 14
Готова лопатка особливо хороша з келихом червоного вина і свіжим хлібом.
лопатка яловича в духовці - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти