Лопатка яловича в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, тане в роті, це правильно приготована лопатка яловича в духовці! Показую і розповідаю, як приготувати лопатку яловичу в духовці в червоному вині і з овочами. Вельми святкове блюдо!
Щоб приготувати таке м'ясо, нам знадобиться великий шматок яловичини, червоне напівсухе вино, яловичий бульйон і спеції. Ви можете окремо запекти овочі (картоплю і моркву), але разом з м'ясом вони виходять смачніше і насиченішим. Та й до того ж м'яса вони не зашкодять! Спочатку ми м'ясо обсмажити і згасимо трохи на плиті, а потім відправимо в духовку. Таким чином, яловичина виходить тушкованої в духовці, а не просто запеченої, від чого вона стає особливо м'якою і ніжною.
Дивіться, як приготувати лопатку яловичу в духовці.
- Яловича лопатка - 2 кілограма
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Червоне вино - 1 Склянка (напівсухе)
- Бульйон - 2 склянки
- Свіжий чебрець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Морквина - 4 штуки
- Картопля - 1, 5-2 кілограма
Розігрійте чавунець (або казан), налийте оливкового масла.
Духовку розігрійте до 175 З.
Духовку розігрійте до 175 З.
Яловичу лопатку гарненько натріть сіллю і перцем меленим. Обсмажте в казані (або čugunke) по 5-6 хвилин з кожного боку.
Поки смажиться м'ясо, поріжте цибулю і часник.
Обсмажене м'ясо відкладіть поки на тарілку.
У чавунці обсмажте цибулю, додайте через 2-3 хвилини до нього подрібнений часник. Обсмажуйте до м'якості і рум'яного кольору.
Потім поверніть м'ясо до обсмаженої цибулі з часником. Наполягати вино.
Додайте бульйон.
Додайте лавровий лист, пару гілочок чебрецю, чорний перець горошком, по бажанню.
Доведіть до кипіння на невеликому вогні.
Доведіть до кипіння на невеликому вогні.
Коли закипить, накрийте кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку на 2 годину.
Поки яловичина гаситься в духовці, можете почистити і порізати моркву з картоплею.
Через дві години м'ясо практично готове, можна додавати овочі.
Через дві години м'ясо практично готове, можна додавати овочі.
Додайте овочі в казан і відправте в духовку ще на 30 хвилин.
Готову яловичу лопатку дістаньте з казана і поріжте на невеликі шматочки (м'ясо стає таким м'яким, що буквально розпадається під виделкою).
Раджу знову викласти м'ясо в казан, щоб воно всотало соками і ароматом спецій і овочів.
Готова лопатка особливо хороша з келихом червоного вина і свіжим хлібом.
Смачного!