Рецепт Форель, запечена в ароматної скоринці фото

Форель, запечена в ароматної скоринці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Форель
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Форель, як і будь-яка червона риба, користується популярністю. Дуже важливо вміти її зробити правильно і ні в якому разі не зіпсувати. Розповім, як приготувати форель, запечену в ароматної скоринці.

Оскільки рибка готується в соляній скоринці, не потрібно масло для її обсмажування або запікання. Вона виходить дієтичної, соковитою і дуже ніжною. Сіль можна приправити спеціями, свіжими травами або сиропом. Час приготування в духовці залежить від ваги рибки. Подавайте форель відразу після приготування.

  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки (свіжий)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 4 кілограма
  • Кріп - 1 пучок
  • Форель - 1 штука (близько 1, 2 кілограма)
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 1
1. Лимон обдати окропом, натріть на тертці цедру, потім розріжте навпіл і вичавіть сік. Нарвіть крупно лавровий лист.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 2
2. Мартенс відділи Желтков, останні приберіть в сторону, білки збийте до пишної піни.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 3
3. До яєчним білкам додайте морську сіль крупного помелу, а також лимонний сік, перемішайте.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 4
4. Додайте до солі цедру лимона і лавровий лист.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 5
5. Застеліть деко або форму пергаментом, викладіть 1/3 солі і розрівняйте.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 6
6. Вимийте кріп і нарубати його крупно, викладіть на сіль половину пучка.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 7
7. Вимийте рибку, всередину покладіть залишився кріп.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 8
8. Викладіть рибку на соляну подушку, накрийте залишилася сіллю, формуючи руками кокон. Запікайте рибку при 200 градусах 45-50 хвилин.
форель, запечена в ароматної скоринці - фото крок 9
9. Дістаньте рибу через необхідний час, акуратно відскребіть сіль і зніміть шкірку, легко відокремте рибку від кісток і подавайте до столу.

Схожі рецепти