Форель, запечена в ароматної скоринці
(покроковий рецепт з фото)
Форель, як і будь-яка червона риба, користується популярністю. Дуже важливо вміти її зробити правильно і ні в якому разі не зіпсувати. Розповім, як приготувати форель, запечену в ароматної скоринці.
Оскільки рибка готується в соляній скоринці, не потрібно масло для її обсмажування або запікання. Вона виходить дієтичної, соковитою і дуже ніжною. Сіль можна приправити спеціями, свіжими травами або сиропом. Час приготування в духовці залежить від ваги рибки. Подавайте форель відразу після приготування.
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки (свіжий)
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 4 кілограма
- Кріп - 1 пучок
- Форель - 1 штука (близько 1, 2 кілограма)
1. Лимон обдати окропом, натріть на тертці цедру, потім розріжте навпіл і вичавіть сік. Нарвіть крупно лавровий лист.
2. Мартенс відділи Желтков, останні приберіть в сторону, білки збийте до пишної піни.
3. До яєчним білкам додайте морську сіль крупного помелу, а також лимонний сік, перемішайте.
4. Додайте до солі цедру лимона і лавровий лист.
5. Застеліть деко або форму пергаментом, викладіть 1/3 солі і розрівняйте.
6. Вимийте кріп і нарубати його крупно, викладіть на сіль половину пучка.
7. Вимийте рибку, всередину покладіть залишився кріп.
8. Викладіть рибку на соляну подушку, накрийте залишилася сіллю, формуючи руками кокон. Запікайте рибку при 200 градусах 45-50 хвилин.
9. Дістаньте рибу через необхідний час, акуратно відскребіть сіль і зніміть шкірку, легко відокремте рибку від кісток і подавайте до столу.