Баранина на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Баранина на грилі запікається після 24-годинного маринування. Маринад можна використовувати будь-який, а варіацій - більше, ніж достатньо. Але я хочу запропонувати свій. У нього входять м'ята, йогурт, зіра і спеції.
Баранина на грилі готується простим рецептом. Головне - вибрати свіже м'ясо. Маринад - дуже простий. З зирой, правда, обережно! Краще додати менше. Змішуємо м'яту, IRU, йогурт, солимо, PERC і майже! Баранину покладіть в пакет або миску з кришкою, залийте маринадом і - на добу в холодильник. Потім запікаємо на грилі як зазвичай.
- Бараняча нога - 1 штука
- Натуральний йогурт - 450 грам
- М'ята свіжа (пучок) - 1 штука
- Зіра - 4 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. З баранячої ноги виріжте кістка. Це може зробити і м'ясник, якщо попросите.
2. Насіння зіри гарненько прогрійте на сковороді. Опромінювати, поки весь будинок не пропахне цією пряністю.
3. М'яту промийте і подрібніть.
4. Зіру протріть в ступці. Баранину покладіть в пластиковий пакет, туди ж відправте зиру, подрібнену м'яту і влийте йогурт. Пакет zavyazhite, потрясіть і покладіть в холодильник на 24 годину.
5. Через 24 години смажте баранину на грилі. Без кістки нога прожаритися досить швидко, тому температура гриля не повинна бути великою, та й час запікання буде нетривалим.
6. Обсмажену баранину наріжте і подавайте з улюбленим соусом, овочами або іншим гарніром. Смачного! Баранина на грилі готова!