Аджика з помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати аджику з помідорів - дуже просто. Ця закуска порадує любителів гостренького. За класичним рецептом аджику готують без помідорів, але ми ламаємо традиції і приготуємо свій варіант!
У всіх пострадянських країнах аджика дуже популярна. Традиційно справжня абхазька аджика робиться з гострих перців, спецій і часнику, проте навіть на Кавказі допустимі і інші версії - наприклад, аджика з помідорів. Така аждіка дуже хороша з м'ясними стравами, її можна використовувати в приготуванні соусів. Отже, рецепт аджики з помідорів - до вашої уваги!
- Помідори - 3 кілограма
- Перець солодкий червоний - 1, 5 кілограма
- Перець гострий - 250-500 грам
- Часник - 200 грам
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
Гострий перець очищаємо від насіння. Робити це потрібно в рукавичках, інакше ваші пальці будуть горіти. А якщо ще й очі ними протрете, то взагалі без допомоги лікаря не обійдетеся. Будьте уважні.
Перець повинен бути ідеально очищений. Кількість перцю визначайте на свій смак: Есслін додати 500 грамів, аджика вийде дуже гостра, якщо 250 - помірна.
Помідори очистіть від шкірки, часник теж очистіть. Прокрутіть через м'ясорубку гострий перець, солодкий перець, часник і помідори. Додайте сіль і коріандр. Перемішайте - і все, аджика з помідорів готова!