Аджика з баклажанів і помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Аджика приготовлена з печених баклажанів, з пекучим перцем і часником. Рецепт простий. Овочі можна запікати в духовці або на вогні. Виходить ароматно і дуже смачно. Спробуйте!
Перед запіканням, овочі обов'язково проколюємо. Перець готується швидше, ніж баклажани, тому його потрібно дістати з духовки раніше. Якщо перець великий і товстостінний, запікаємо стільки ж, скільки і баклажани. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак. З даної кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 1 літр і 200 мл. Аджики.
- Баклажани - 1 кілограм
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Помідори - 700 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
Баклажани і перець проколюємо і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190-200 градусів, близько 30 хвилин.
Помідори пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо перець і часник, пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо в томат сіль і цукор, ставимо каструлю на вогонь.
З духовки виймаємо готові овочі. Баклажани чистимо. З перців видаляємо насіння і тонку шкірку-плівку, яка, після запікання, легко відділяється від перців.
Баклажани і перець пропускаємо через м'ясорубку і додаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Кип'ятимо аджику 5-7 хвилин і розливаємо по стерильним банкам. Закочує металевими кришками.
Аджика з печених баклажанів, помідорів і перцю готова. Пригощайтеся!