Рецепт Аджика з баклажанів і помідорів фото

Аджика з баклажанів і помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Аджика

Аджика приготовлена ​​з печених баклажанів, з пекучим перцем і часником. Рецепт простий. Овочі можна запікати в духовці або на вогні. Виходить ароматно і дуже смачно. Спробуйте!

Перед запіканням, овочі обов'язково проколюємо. Перець готується швидше, ніж баклажани, тому його потрібно дістати з духовки раніше. Якщо перець великий і товстостінний, запікаємо стільки ж, скільки і баклажани. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак. З даної кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 1 літр і 200 мл. Аджики.

  • Баклажани - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 2-3 штук
  • Помідори - 700 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 2
Баклажани і перець проколюємо і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 190-200 градусів, близько 30 хвилин.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 3
Помідори пропускаємо через м'ясорубку.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 4
Додаємо перець і часник, пропускаємо через м'ясорубку.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 5
Додаємо в томат сіль і цукор, ставимо каструлю на вогонь.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 6
З духовки виймаємо готові овочі. Баклажани чистимо. З перців видаляємо насіння і тонку шкірку-плівку, яка, після запікання, легко відділяється від перців.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 7
Баклажани і перець пропускаємо через м'ясорубку і додаємо в каструлю до решти інгредієнтів. Кип'ятимо аджику 5-7 хвилин і розливаємо по стерильним банкам. Закочує металевими кришками.
аджика з баклажанів і помідорів - фото крок 8
Аджика з печених баклажанів, помідорів і перцю готова. Пригощайтеся!

Схожі рецепти