Суп-пюре з баклажанів і помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Кулінарія - це величезне поле для експериментів, сьогодні я хочу поділиться з вами рецептом найніжнішого супу з баклажанів! звучить незвично, правда? але повірте, цей експеримент вдалий! дивіться!
Відрегулювати густоту супу можна в самому кінці, після процесу пюрірованія. Просто додайте овочевий або м'ясний бульйон, перемішайте і доведіть суп до кипіння. Перед тим як перетворити суп в пюре, не забудьте прибрати лавровий лист. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати суп-пюре з баклажанів і помідорів. Хай щастить!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте продукти для супу. Овочі вимийте, відріжте шматочок масла. Зі спецій знадобиться лавровий лист, щіпка мускатного горіха, перцю і сіль. Приступимо!
Очистіть картопля, сполосніть його під водою і поріжте невеликими шматочками. Залийте водою так, щоб та тільки покрила картоплю, додайте лавровий лист і поставте на вогонь. Варіть при слабкому кипінні 15 хвилин.
Баклажани порізати невеликими кубиками. На сухій сковороді обсмажте їх до зміни кольору. Слідкуйте, щоб не пригоріли. Перемішуйте часто.
Результат обсмажування на фото.
Очистіть цибулю, з помідорів зніміть шкірку (обдайте їх окропом, потім відразу в крижану воду, це допоможе легко зняти шкірку). Поріжте цибулю і помідори. Додайте до баклажанів і протушкувати разом 10 хвилин.
За цей час овочі стануть м'якими, помідори пустять сік.
Тушковані овочі додайте в каструлю до картоплі, приправити сіллю, поперчіть, покладіть шматочок масла і дрібку мускатного горіха. Варіть 10 хвилин.
Готовий суп пюріруйте за допомогою погружного блендера. Подавайте на стіл відразу після приготування. Смачного!