Суп-пюре з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви сидите на дієті або просто стежте за своїм здоров'ям, то суп-пюре з баклажанів допоможе вам підтримати форму і вгамувати голод. Більш того, такий суп зустрічається в дієті Дюка.
Дуже люблю такий суп-пюре з баклажанів, оскільки він легкий і неймовірно смачний. Його особливо оцінять всі ті, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям. Готується суп ще швидше, якщо всі овочі відварювати відразу, але я завжди їх трохи припускають на рослинній олії.
Дивіться, як приготувати суп-пюре з баклажанів.
- Баклажан - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Часник - 1 зубчиків
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля - 1 штук
- Сіль, перець - За смаком
1. Основою даного супу є баклажани, які можна урізноманітнити будь-якими овочами на ваш смак. У будь-якому випадку суп вийде дуже смачним.
2. Кількість баклажанів залежить від їх розміру. У мене були невеликі, тому я взяла 3 штуки. Якщо ви готуєте такий суп, то зазвичай овочі все відварюються, але я вирішила трохи відступити від рецепту і всі овочі трохи припустили. Баклажани потрібно очистити, нарізати, посолити і залишити їх на 20 хвилин, щоб пішла вся гіркота. Після цього я відправила їх на сковороду смажитися на рослинній олії.
3. Поки припускаються баклажани, очистіть і наріжте інші овочі: перець, цибуля і помідор.
4. Цибуля наріжте якомога дрібніше, після чого обсмажити цибулю з перцем (окремо від баклажанів) і тільки потім з'єднайте з баклажанами. Помідор очистіть від шкірки, наріжте дрібно і додайте в кінці. Коли овочі будуть з'єднані і припущено разом, надішліть їх варитися в невеликій кількості води (не більше 2 склянок).
5. Коли наші овочі будуть готові, подрібніть їх блендером до стану пюре. Перед подачею суп-пюре з баклажанів прикрасьте зеленню і обов'язково додайте дрібно подрібнений часник (я люблю додавати ще аджику). Додайте кілька столових ложок рослинного або оливкового масла і подавайте в гарячому вигляді, можна разом з грінками.