Аджика без помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий рецепт популярної зимової закуски, приготовленої виключно з болгарського перцю, часнику і спецій. Важливо відмітити, що тут відсутні помідори, проте виходить смачно!
Приготуємо аджику без помідорів на зиму в домашніх умовах. Закуска готується з незвичайного набору інгредієнтів в тому плані, що тут відсутні томати. Готову аджику зберігайте в скляних баночках, обов'язково в прохолодному місці, наприклад - в погребі чи коморі. Хай щастить!
- Перець болгарський - 1, 5 кілограма
- Перець гіркий - 400 грам
- Часник - 300 грам
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка (насіння)
- Кріп - 1 Ст. Ложка (насіння)
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
Ретельно промийте овочі. Болгарський перець розрізати, видаліть у нього насіння з плодоніжками. Прокрутіть через м'ясорубку: перець болгарський і гострий, очищений часник і всі спеції.
Перекладіть аджику в каструлю. Встановіть ємність на повільний вогонь. Влийте оцет, додайте сіль. Доведіть масу до кипіння, помішуючи. Потім зніміть аджику з вогню.
Розлийте аджику по чистим скляним банкам. Банки закрийте кришками. Коли охолоне, зберігайте закуску в прохолодному місці. Смачного!