Аджика з помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зібрали врожай помідорів і не знаєте, що з ними робити? Заготовте аджику з помідорів на зиму, і взимку ви себе будете дякувати, подаючи таку аджику до самих різних страв.
Аджика - геніальний винахід людства. Цей червоний соус універсальний, його можна подавати до чого завгодно, використовувати в приготуванні інших соусів і страв, в ньому можна маринувати… коротше, варіантів застосування дуже багато. Так що - беріть на озброєння цей рецепт аджики з помідорів на зиму, Я працюю на!
- Помідори - 900 грам (видалити насіння і крупно нарізати)
- Болгарський перець - 450 грам (видалити насіння, крупно нарізати )
- Морква - 450 грам (очистити і крупно нарізати)
- Яблука - 450 грам (видалити серцевину і крупно нарізати)
- Перець чилі - 1-2 штук (видалити насіння, нарізати)
- Часник - 1 штука (нарізати)
- Білий оцет - 1/2 склянки
Крупно нарізати перець, помідори, яблука та моркву. Подрібнити в м'ясорубці або використовувати кухонний комбайн.
Помістити у велику каструлю і варити в киплячій воді протягом години. Овочі пом'якшать і суміш стане рідшою. Додайте оцет, сіль, цукор, масло і часник. Варіть ще 15 хвилин.
Простерилизуйте банки. Розподіліть готову аджику по банках. Переверніть банки догори дном і накрийте ковдрою.