Аджика з помідорів і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніша заготовка на зиязикай період - це, звичайно ж, ароматна і пікантна аджика. Достаток соковитих овочевих інгредієнтів і яскравий смак - ось основні складові популярності цієї страви!
Перед вами - простий рецепт, який розповість, як приготувати аджику з помідорів і цибулі на зиму. Ароматну закуску можна подати до м'яса, овочам, а також всевозмлжним гарнірів. Я вже не кажу про те, щоб просто намазувати аджику на хлібець Вдалого приготування!
- Помідори - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Яблуко - 100 грам
- Перець болгарський - 100 грам
- Часник - 1 штука
- Перець гіркий - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
Промиваємо все овочі. Морква і яблука очищаємо, натираємо на середній тертці.
Перець болгарський очищаємо від насіння, нарізаємо смужками. Цибулю ріжемо півкільцями. Томати нарізаємо шматочками.
В казані розігріваємо олію. Обсмажуємо моркву, перець, цибуля та яблука. Приблизно 20 хвилин, помішуючи.
Додаємо томати, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 3-4 годину.
Додаємо в казан зубчики часнику і гострий перець, очищений від насіння. Тушкуємо ще 1 час. Коли овочі перетворяться в пюре, додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте.
Розкладіть гарячу аджику по стерилізованим баночках. Закрийте їх кришками, остудіть. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!