Рецепт Аджика з помідорів і цибулі на зиму фото

Аджика з помідорів і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На швидку руку , Літні
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Найсмачніша заготовка на зиязикай період - це, звичайно ж, ароматна і пікантна аджика. Достаток соковитих овочевих інгредієнтів і яскравий смак - ось основні складові популярності цієї страви!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт, який розповість, як приготувати аджику з помідорів і цибулі на зиму. Ароматну закуску можна подати до м'яса, овочам, а також всевозмлжним гарнірів. Я вже не кажу про те, щоб просто намазувати аджику на хлібець Вдалого приготування!

  • Помідори - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Яблуко - 100 грам
  • Перець болгарський - 100 грам
  • Часник - 1 штука
  • Перець гіркий - 2 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 40 мілілітрів
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 1
Промиваємо все овочі. Морква і яблука очищаємо, натираємо на середній тертці.
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 2
Перець болгарський очищаємо від насіння, нарізаємо смужками. Цибулю ріжемо півкільцями. Томати нарізаємо шматочками.
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 3
В казані розігріваємо олію. Обсмажуємо моркву, перець, цибуля та яблука. Приблизно 20 хвилин, помішуючи.
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 4
Додаємо томати, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою 3-4 годину.
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 5
Додаємо в казан зубчики часнику і гострий перець, очищений від насіння. Тушкуємо ще 1 час. Коли овочі перетворяться в пюре, додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте.
аджика з помідорів і цибулі на зиму - фото крок 6
Розкладіть гарячу аджику по стерилізованим баночках. Закрийте їх кришками, остудіть. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти