Зелене різотто
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів рису і різноманітних страв з нього є у мене рецепт, як приготувати зелене різотто. Уже готував овочеве, з морепродуктами і навіть гарбузове, тепер приступаємо до зеленого.
Приємний колір страві додає зелений базилік і шпинат. Можете використовувати щось одне, якщо не знайшли інші види, а також петрушку або кинзу. Різотто готується просто, але страва настільки смачне і ніжне, що його сміливо можна подавати навіть на святковий стіл. Їжте його гарячим відразу після приготування.
- Рис «Арбор» - 450 грам
- Курячий бульйон або овочевий - 6 склянок
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Базилік свіжий - 3 пучка
- Пармезан - 30 грам
- Шпинат - 3 пучка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мигдаль - 1/4 склянки
- Зелена цибуля - 3 пучка
- Жирні вершки - 1/4 склянки
1. Влийте курячий (овочевий) бульйон і біле сухе вино в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння на невеликому вогні, потім зменшіть вогонь і зберігайте температуру. Почистіть і подрібніть цибулю і 3 зубчики часнику.
2. Розігрійте рослинне масло в окремій каструлі, додайте цибулю і готуйте 10 хвилин, поки він не стане напівпрозорим, потім додайте часник і рис, готуйте до злегка коричневого кольору рису.
3. Поступово додавайте по 1 склянці суміші вина і бульйону. Після того як він майже википів, вливайте наступний, готуйте, постійно помішуючи, поки рис не буде приготовлений al dente.
4. Промийте зелену цибулю, шпинат, базилік, чистий 1 зубчик часнику. Додайте промиту зелень в кухонний комбайн або чашу блендера, туди ж додайте часник, мигдаль, оливкова олія і сир. Подрібніть все до однорідності. При необхідності додайте 1-2 столові ложки води.
5. Додайте отриману в блендері суміш і вершки в каструлю з рисом, сіль за смаком, перемішайте.
6. Подавайте блюдо до столу відразу і насолоджуйтеся.