Рецепт Зелене різотто фото

Зелене різотто
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Зелень , Крупи , Цибуля , Мал , Шпинат , Базилік
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Для любителів рису і різноманітних страв з нього є у мене рецепт, як приготувати зелене різотто. Уже готував овочеве, з морепродуктами і навіть гарбузове, тепер приступаємо до зеленого.

Опис приготування:

Приємний колір страві додає зелений базилік і шпинат. Можете використовувати щось одне, якщо не знайшли інші види, а також петрушку або кинзу. Різотто готується просто, але страва настільки смачне і ніжне, що його сміливо можна подавати навіть на святковий стіл. Їжте його гарячим відразу після приготування.

  • Рис «Арбор» - 450 грам
  • Курячий бульйон або овочевий - 6 склянок
  • Сухе біле вино - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Базилік свіжий - 3 пучка
  • Пармезан - 30 грам
  • Шпинат - 3 пучка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Мигдаль - 1/4 склянки
  • Зелена цибуля - 3 пучка
  • Жирні вершки - 1/4 склянки
зелене різотто - фото крок 1
1. Влийте курячий (овочевий) бульйон і біле сухе вино в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння на невеликому вогні, потім зменшіть вогонь і зберігайте температуру. Почистіть і подрібніть цибулю і 3 зубчики часнику.
зелене різотто - фото крок 2
2. Розігрійте рослинне масло в окремій каструлі, додайте цибулю і готуйте 10 хвилин, поки він не стане напівпрозорим, потім додайте часник і рис, готуйте до злегка коричневого кольору рису.
зелене різотто - фото крок 3
3. Поступово додавайте по 1 склянці суміші вина і бульйону. Після того як він майже википів, вливайте наступний, готуйте, постійно помішуючи, поки рис не буде приготовлений al dente.
зелене різотто - фото крок 4
4. Промийте зелену цибулю, шпинат, базилік, чистий 1 зубчик часнику. Додайте промиту зелень в кухонний комбайн або чашу блендера, туди ж додайте часник, мигдаль, оливкова олія і сир. Подрібніть все до однорідності. При необхідності додайте 1-2 столові ложки води.
зелене різотто - фото крок 5
5. Додайте отриману в блендері суміш і вершки в каструлю з рисом, сіль за смаком, перемішайте.
зелене різотто - фото крок 6
6. Подавайте блюдо до столу відразу і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти