Зелене лобіо
(покроковий рецепт з фото)
Перед Вами простий, але цікавий рецепт приготування зеленого лобіо. Блюдо легке, але дуже смачне і корисне. Стручкова квасоля додасть свіжості і соковитості)
Всі ми знаємо про національний грузинському страві - лобі. Воно традиційно готується з квасолі: червоною або білою. Деякі особливо не напружуються, готують з консервованої. Навесні можна спробувати зелене лобіо. Воно менш калорійне, але набагато легше, особливо з іншими овочами. Для приготування зеленого лобіо беремо стручки квасолі. Вашій увазі рецепт.
- Стручки зеленой фасоли - 300 грам
- Томати - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
Своїм та чистимо всі інгредієнти.
Режем стручки на кусочки по 5 см. Відварюємо в окропі, даємо охолонути.
Ріжемо крупно цибулю.
Також крупно нарізаємо моркву.
Дрібно ріжемо томати.
Очистіть перець від насіння і наріжте на великий часточки.
Частина зелені змішуємо з подрібненим часником (краще пропустити через чеснокодавку).
Тушкуємо до золотого кольору цибулю і моркву в сковороді.
Тепер по черзі додаємо інгредієнти і всі разом тушкуємо: спочатку помідори, потім зелень і часник, потім перець (тушкуємо хвилин 10-15).
Останньою додаємо квасоля і тушкуємо ще хвилин 10-15 на дрібному вогні. Готову страву подаємо гарячим. Можна прикрасити зеленню. Ось такий легкий рецепт зеленого лобіо. Смачного)