Квасоля лобіо
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля лобіо - традиційне грузинське блюдо з квасолі, яке можна консервувати на зиму. Готується ця закуска довго (близько 2-3 годин) тільки через квасолі. В даному рецепті є родзинка…
Основними інгредієнтами для такої закуски є квасоля, цибуля, часник і зелень. В даному рецепті ще використовуються волоські горіхи, які надають особливої родзинки закусці. Таку квасолю лобіо можна консервувати на зиму або подавати до столу відразу.
Дивіться, як приготувати квасоля лобіо.
- Квасоля - 300 грам
- Волоські горіхи очищені - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 2-3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для приготування цієї страви потрібно брати червону квасолю. Є такі сорти бобових, які швидко готуються. Я взяла саме таку квасолю.
2. Будь-яку квасоля попередньо потрібно замочувати. Залиште квасоля в холодній воді на ніч або мінімум на 5 годин.
3. Відварюємо квасолю до готовності, воду при цьому не солимо. В середньому вона буде варитися 2 годину.
4. Нарізаємо дрібно часник.
5. Також дрібно ріжемо цибулю і зелень петрушки.
6. Подрібнюємо волоські горіхи за допомогою качалки.
7. Відварену квасолю викладаємо в казан або вок, додаємо цибулю, подрібнені волоські горіхи. Солимо і приправляємо за смаком і обсмажуємо, постійно помішуючи кілька хвилин.
8. Додайте в самому кінці трохи води і прокип'ятіть близько 5 хвилин, після чого квасоля лобіо готова!