Рецепт Квасоля лобіо фото

Квасоля лобіо
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Горіхи, Грецькі горіхи, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лобі

Квасоля лобіо - традиційне грузинське блюдо з квасолі, яке можна консервувати на зиму. Готується ця закуска довго (близько 2-3 годин) тільки через квасолі. В даному рецепті є родзинка…

Основними інгредієнтами для такої закуски є квасоля, цибуля, часник і зелень. В даному рецепті ще використовуються волоські горіхи, які надають особливої ​​родзинки закусці. Таку квасолю лобіо можна консервувати на зиму або подавати до столу відразу.

Дивіться, як приготувати квасоля лобіо.

  • Квасоля - 300 грам
  • Волоські горіхи очищені - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
квасоля лобіо - фото крок 1
1. Для приготування цієї страви потрібно брати червону квасолю. Є такі сорти бобових, які швидко готуються. Я взяла саме таку квасолю.
квасоля лобіо - фото крок 2
2. Будь-яку квасоля попередньо потрібно замочувати. Залиште квасоля в холодній воді на ніч або мінімум на 5 годин.
квасоля лобіо - фото крок 3
3. Відварюємо квасолю до готовності, воду при цьому не солимо. В середньому вона буде варитися 2 годину.
квасоля лобіо - фото крок 4
4. Нарізаємо дрібно часник.
квасоля лобіо - фото крок 5
5. Також дрібно ріжемо цибулю і зелень петрушки.
квасоля лобіо - фото крок 6
6. Подрібнюємо волоські горіхи за допомогою качалки.
квасоля лобіо - фото крок 7
7. Відварену квасолю викладаємо в казан або вок, додаємо цибулю, подрібнені волоські горіхи. Солимо і приправляємо за смаком і обсмажуємо, постійно помішуючи кілька хвилин.
квасоля лобіо - фото крок 8
8. Додайте в самому кінці трохи води і прокип'ятіть близько 5 хвилин, після чого квасоля лобіо готова!

Схожі рецепти