Лобіо з квасолі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це грузинське блюдо, в основу якого входить квасоля, готується різними способами. Традиційне приготування лобіо - як написано в рецепті, але ми додали горіхи. Вийшло незвично і смачно!
Готується блюдо з квасолею і томатним соусом. Деякі господині додають волоські горіхи, які підсилюють смак і доповнюють його. Як і будь-який грузинське блюдо, лобіо вимагає приправ і гостроти. Додайте часник, хмелі-сунелі і базилік в середині готування.
- Квасоля - 500 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Приправи (хміль-сунелі, базилік, Braai) - За смаком
- Морква - 1 штука
- Сік томатний - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
1. Лобіо в Грузії - це гаряча і холодна закуска, яка стала відомою в багатьох країнах. Крім квасолі підготуйте приправи, томат, грецькі горіхи, часник і болгарський перець.
2. При можливості замочіть заздалегідь квасолю. Я зазвичай залишаю її на ніч. Після цього додайте лавровий лист і варіть до повної готовності.
3. У блендері подрібнюємо волоські горіхи. Маса повинна вийти однорідною.
4. Наріжте моркву, болгарський перець і цибулю. Спосіб нарізки може бути будь-який.
5. Обсмажуємо на рослинному маслі овочі, додаємо часник і посипаємо подрібненими горіхами.
6. Заливаємо все томатом і тушкуємо до готовності овочів. На цей процес йде часу близько 20 хвилин.
7. Заливаємо масою готову квасолю, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 15 хвилин. За цей час готуємо баночки - стерилізуємо ємності і кришки. Потім наповнюємо їх отриманим лобіо, стерилізується про 5-7 хвилин, закочує і прибираємо в комору.
8. Їсти лобіо можна і відразу. Подається воно в гарячому і холодному вигляді. Притрусіть перед подачею зеленню і насолоджуйтеся приголомшливим блюдом.