Лобіо з квасолі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зробити грузинське лобіо ще смачніше, варто додати м'яса! Для вечері або обіду це гаряче блюдо просто в самий раз. Дивимося цей простий рецепт лобіо з квасолі з м'ясом - тішимо своїх близьких.
Якщо у вас в родині більшість чоловіків, тоді, як то кажуть, однією квасолею ситий не будеш. У лобіо (національне грузинське блюдо) з квасолі пропоную додати м'яса. Я вважаю за краще яловичину, але можна використовувати і телятину. Для приготування лобіо з квасолі і м'яса беремо червону квасолю. Дивимося цей простий рецепт.
- Червона квасоля - 2 склянки
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Зубчик часнику - 2 штуки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Квасоля варимо до готовності у великій кількості води. Тим часом, м'ясо ріжемо шматочками.
На розігріту сковороду викладаємо м'ясо, обсмажуємо. Додаємо до нього моркву і цибулю (морква ріжемо соломкою, цибуля - півкільцями). Обсмажуємо хвилин 5.
Додаємо томатну пасту, подрібнений часник і спеції. Смажимо хвилин п'ять, потім заливаємо водою і тушкуємо із закритою кришкою до готовності м'яса.
Тепер соус: на окремій сковороді обсмажуємо борошно, потім додаємо ложку масла вершкового.
Додаємо до борошна воду, помішувати 3-5 хвилин.
На великій тертці натріть сир.
У каструлю викладаємо квасоля відварну, м'ясо, заливаємо все соусом і посипаємо сиром. Коли почне закипати - знімаємо з вогню. Подавати лобіо з квасолі і м'яса слід в гарячому вигляді. Смачного)