Рецепт Лобіо з білої квасолі фото

Лобіо з білої квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Біла квасоля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лобі

Традиційне лобіо з білої квасолі є стравою Грузії, але його люблять готувати і у нас. Готується воно з білою або червоної квасолі з овочами та спеціями. Під час посту - ідеальне рішення.

Приготувати лобіо з білої квасолі можна з будь-якого приводу. Таке блюдо особливо добре під час посту. Їсти лобіо можна в гарячому і холодному вигляді. Під час приготування сіль і спеції додайте за смаком. Лобіо дуже "любить" зелень, і найсмачніше поєднується з овочами в даному випадку петрушка.

  • Біла квасоля - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Болгарський перець - 1 штук
  • Помідори - 2-3 штуки
  • Баклажан - 1 штук
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
лобіо з білої квасолі - фото крок 1
1. Лобіо готується, як і рагу з овочів, по такому же принципу. Попередньо квасоля слід відварити до готовності. Отже, нам знадобляться найпростіші й доступні овочі (можна брати і заморожені, якщо ви готуєте лобіо з білої квасолі не в сезон свіжих овочів).
лобіо з білої квасолі - фото крок 2
2. Подрібнюємо баклажан дрібними кубиками, солимо і залишаємо на 20 хвилин, щоб пішла зайва гіркота.
лобіо з білої квасолі - фото крок 3
3. Шаткуємо дрібно цибулю, обсмажуємо його на рослинному маслі.
лобіо з білої квасолі - фото крок 4
4. Додаємо моркву, смажимо до золотистого кольору.
лобіо з білої квасолі - фото крок 5
5. Окремо обсмажуємо баклажани до готовності.
лобіо з білої квасолі - фото крок 6
6. Додаємо баклажани до овочів, обсмажуємо разом.
лобіо з білої квасолі - фото крок 7
7. Додаємо подрібнені томати (можна перетерті через сито, подрібнені в блендері або готовий морс). tusim, постійно помішуючи.
лобіо з білої квасолі - фото крок 8
8. Я зазвичай подрібнюю помідори з часником в блендері і додаю до овочів. Болгарський перець також слід подрібнити і додати до овочів.
лобіо з білої квасолі - фото крок 9
9. Подрібнюємо зелень петрушки, посипаємо нею смажені овочі.
лобіо з білої квасолі - фото крок 10
10. В останню чергу додаємо готову квасолю і трохи води. tusim, поки не випарується вся вода.
лобіо з білої квасолі - фото крок 11
11. Подаємо в гарячому або холодному вигляді, смачно буде в будь-якому випадку.

Схожі рецепти