Лобіо з білої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне лобіо з білої квасолі є стравою Грузії, але його люблять готувати і у нас. Готується воно з білою або червоної квасолі з овочами та спеціями. Під час посту - ідеальне рішення.
Приготувати лобіо з білої квасолі можна з будь-якого приводу. Таке блюдо особливо добре під час посту. Їсти лобіо можна в гарячому і холодному вигляді. Під час приготування сіль і спеції додайте за смаком. Лобіо дуже "любить" зелень, і найсмачніше поєднується з овочами в даному випадку петрушка.
- Біла квасоля - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Помідори - 2-3 штуки
- Баклажан - 1 штук
- Часник - 2-3 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Лобіо готується, як і рагу з овочів, по такому же принципу. Попередньо квасоля слід відварити до готовності. Отже, нам знадобляться найпростіші й доступні овочі (можна брати і заморожені, якщо ви готуєте лобіо з білої квасолі не в сезон свіжих овочів).
2. Подрібнюємо баклажан дрібними кубиками, солимо і залишаємо на 20 хвилин, щоб пішла зайва гіркота.
3. Шаткуємо дрібно цибулю, обсмажуємо його на рослинному маслі.
4. Додаємо моркву, смажимо до золотистого кольору.
5. Окремо обсмажуємо баклажани до готовності.
6. Додаємо баклажани до овочів, обсмажуємо разом.
7. Додаємо подрібнені томати (можна перетерті через сито, подрібнені в блендері або готовий морс). tusim, постійно помішуючи.
8. Я зазвичай подрібнюю помідори з часником в блендері і додаю до овочів. Болгарський перець також слід подрібнити і додати до овочів.
9. Подрібнюємо зелень петрушки, посипаємо нею смажені овочі.
10. В останню чергу додаємо готову квасолю і трохи води. tusim, поки не випарується вся вода.
11. Подаємо в гарячому або холодному вигляді, смачно буде в будь-якому випадку.